Sannsynligvis vil ingen nordmenn kjøpe denne

Du gjetter kanskje hvorfor ..?

Mercedes-Benz  G 500 4×4² skal være verdens tøffeste fabrikkbyggde offroader.
Mercedes-Benz  G 500 4×4² skal være verdens tøffeste fabrikkbyggde offroader.

Langstrakte, kuperte Norge med  fjell og fjorder er et land for spesielt interesserte. Tidvis svært utfordrende vær og ditto føreforhold og vinter halve året, gjør at ferdsel på våre ikke altfor gode veier også kan være krevende.

Slik sett er det ikke til å undres over at biler med 4x4 selger godt her på berget. Svært godt, til og med. Det gjelder langt fra bare de billigste variantene.

Vi nordmenn er et pengesterkt folk og legger gjerne penger i en doning som byr på det lille ekstra. For å komme fort, sikkert og komfortabelt fram til reisens mål.

Mercedes G500: Med denne blir du tøffest i gata

Verdens råeste?

Allikevel vil neppe den gule luksus-SUV-en du ser på disse bildene bli noen storselger. Snarere tvert imot.

Det er heller tvilsomt om noen nordmenn overhodet kommer til å bestille denne utgaven av den velkjente og legendariske Mercedes Geländewagen - eller G-klasse som den nå heter.
Mercedes har nettopp lansert det de selv beskriver som den mest kapable luksus-SUV-en for terrengkjøring.Utgaven det er snakk om har betegnelsen G 500 4×4²

En kraftig modifisert G-klasse med 4-liters V8 motor på 422 hk, ombygget hjuloppheng, store hjul og en bakkeklaring på hele 45 cm. Dette i sum gir en helt unik framkommelighet. I tillegg er det ikke spart på noe ombord, når det gjelder å gjøre reisen så luksuriøs og komfortabel som mulig - selv om veien har tatt slutt. 

Har noe med prisen å gjøre

– Vi har ikke satt opp noe salgsmål for denne bilen for Norge. Dette er en ekstrem luksus-terrengbil og har dermed noe begrenset nedslagsfelt, selv om vi er klar over at det finnes en håndfull bemidlede entusiaster der ute. Det sier Audun Hermansen som er markedssjef i Mercedes-Benz Norge.

– Hvis man får lyst på en slik bil hva gjør man da?

– Det er veldig enkelt. Man gjør som man pleier - tar kontakt med sin lokale forhandler. Så vil man få den hjelpen man trenger der. Jeg må imidlertid få opplyse om at bilen har hatt så stor etterspørsel at det nå er noe ventetid på den. Det er snakk om syv til åtte måneder.

– Og prisen på herligheten?

– Ja, det var det da ... Det er jo den som gjør at jeg ikke akkurat tror den blir noen bestselger. Vi snakker om tett oppunder 4,2 millioner kroner.

Les vår test av Mercedes G-klasse her: 

"All inclusive"

– Og så er det pluss, pluss og pluss for å få det utstyret man vil ha?

– Nei. Denne bilen har alt. Da mener vi absolutt alt. Det er ikke mulig å få noen fabrikk-tilvalg på denne. Det eneste man kan velge her er fargen, sier markedssjefen.

Han understreker også at det skulle vært veldig morsomt å få ta inn en slik bil til Norge.

– Ja, så klart. Vi vil svært gjerne gjøre det, om noen skulle være interessert!

Vi har hatt gleden av å kjøre den. Les mer her.