Her løfter de familiebil opp til et nytt nivå

TOKYO (Broom TV 2): Denne er inspirert av båthavnen i Monaco

Og du trodde grillene til Lexus og Audi var store? Foto: Lord Arnstein Landsem
Og du trodde grillene til Lexus og Audi var store? Foto: Lord Arnstein Landsem

Vi beklager hvis du eier en av dem, men flerbruksbiler er sjelden særlig kult. Uansett hvor mye du måtte koste på i felger eller ekstrautstyr. Til syvende og sist er det noe man har kjøpt for å frakte masse unger i, og fornuft er det som preger både bil og eier. 

Men på årets Tokyo Motor Show, fikk vi plutselig øye på en flerbruksbil utenom det vanlige. En blå og hvit doning med et massivt og vulgært frontparti, som ser ut som det er hentet fra en Transformers-film. Dette er ingen kjip Ford B-Max nei!

Et 70 år gammelt selskap

Standen tilhører Toyota Auto Body, og bilen er en ombygd Toyota Alphard. Toyota Auto Body er et 70 år gammelt selskap,som startet med ulike lastebiler. Så var de med å utvikle Land Cruiser og Hiace for Toyota, og ledet minivan-bølgen i Japan med Estima. Idag produserer konsernet Land Cruiser, Hiace og diverse minivans og lastebiler for Toyota. Samt en buss og elbilen COMS. 

Mercedes-SUV behøver ikke koste skjorta

En av bilene man produserer er den luksuriøse minivanen Toyota Alphard, Den har vært i produksjon siden 2002, og tredje generasjon kom nå i 2015. Den selges i flere asiatiske land, samt Russland som det eneste europeiske landet. 

Viste fem ulike konsepter

I anledning Tokyo Motor Show vartet Toyota Auto Body opp med fem ulike konsepter, for å vise litt av kreativiteten til selskapet. Den store stjernen av disse var altså Alphard Hercule Concept. Bilen er 5,26 meter lang, 1,85 m bred og 1,96 m høy, og har plass til fem voksne.

En norsk storselger blir helt ny

Bilen har en nedfellbar soft top, og sammen med grillen og lakkjobben, skal tankene føres hen til den marine verden. De azure-blå linjene skal ligne på bølger og vind, og teaklignende treverk innvendig forsterker dette inntrykket. Fabrikken sier da også at man skal få følelsen av å være i en yacht-kabin. Det hører du ikke Peugeot-forhandleren si når han skal selge deg en 5008, for å si det sånn...

Inspirasjon fra Monaco

Navnet Hercule er tatt fra havnen Port Hercule i Monaco, hvor de store yachtene ankrer opp. En lounge-sofa er også på plass, med eget oppbevaringsrom for champagneflasken. Som brosjyren sier det: "Imagine that you are sipping champagne with your friends while enjoying the pleasant sea breeze as you drive toward a yacht harbor in southern Europe". 

Dessverre er Alphard Hercule Concept (som navnet antyder) bare et konsept. Det er synd, for her er oppskriften på hvordan man kan få en flerbruksbil til å bli spennende. Hvem vil vel ikke ha en minivan som minner om en yacht?

Her er tre smarte nybilkjøp