To containere fra PostNord ble onsdag forvekslet og en container man trodde var tom endte på avfallsstasjonen. ILLUSTRASJONSFOTO: POSTNORD NORGE
To containere fra PostNord ble onsdag forvekslet og en container man trodde var tom endte på avfallsstasjonen. ILLUSTRASJONSFOTO: POSTNORD NORGE

Forvekslet containere – post og pakker ble kastet som søppel 

En menneskelig svikt gjorde at en container fra PostNord med post ble sendt på fyllingen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forvekslingen skjedde på en terminal i Trondheim onsdag. 

Sendt på dynga 

– Det har skjedd en forveksling av nummer på containere på en terminal, og en container med post og gods ble feilaktig sendt til en avfallsstasjon i Fauske, sier kommunikasjonssjef i PostNord, Bjørn Thorvaldsen til TV 2. 

Han sier containeren hovedsakelig inneholdt gods til næringslivet. 

– Dette er en menneskelig svikt og det er veldig synd det som har skjedd. Vi har aldri opplevd noe lignende før, sier Thorvaldsen. 

Innholdet i containeren var hovedsakelig ting som skulle sendes til eller fra steder nord for Trondheim, og 20 bedriftskunder er berørt av feilen. 

– Det har rett og skjedd en forveksling. Containeren er nå på vei tilbake til Trondheim. Det jobbes nå med å sjekke hvor store skader det er på godset som ble tømt på avfallsstasjonen. Bedriftene som er rammet er varslet, sier Thorvaldsen. 

Erstatning 

Det er ikke klart hvor mye som har gått tapt eller hvor store mengder post og pakker som nå er borte. 

– Det var heldigvis ikke en full container. Vi har klare rutiner på erstatning og gjør det vi kan for å informere de berørte om det som har skjedd, sier Thorvaldsen. 

Er du rammet av dette? Ta kontakt med vår journalist på epost.