Mercedes planlegger en skikkelig versting

Kan bli tidenes råeste modell

Allerede i 2018 ryktes det om en ny superbil fra Mercedes. Bilen skal konkurrere mot verstinger som LaFerrari og Porsche 918 Spyder. (Illustrasjonsbilde)
Allerede i 2018 ryktes det om en ny superbil fra Mercedes. Bilen skal konkurrere mot verstinger som LaFerrari og Porsche 918 Spyder. (Illustrasjonsbilde)

Det er ikke alt for lenge siden vi assosierte Mercedes sine toppmodeller med overdådig luksus. Det var inntil premiummerket lanserte SLR McLaren for tolv år siden.

Bilen ble utviklet i tett samarbeid med britiske McLaren og deres Formel 1-teknologi. Resultatet ble en ekstrem sportsbil med langt over 600 hk og en prislapp som glatt passerte fem millioner kroner.

SLR McLaren var rett og slett starten på et nytt image for Mercedes. Nå var det ikke bare storslagen luksus som preget toppmodellene.

Oppfølgersuksess

I 2009 stoppet produksjonen av SLR og det var klart for en oppfølger. Denne gangen ønsket AMG-avdelingen hos Mercedes å gjøre hele jobben selv. Bilen ble derfor tuningselskapets første selvutviklede modell og fikk navnet SLS AMG.

I dag er nyeste tilskudd i sportsbil-familien, AMG GT. Bilen byr utvilsomt på en heftig kjøreopplevelse med sine 510 hestekrefter. Men fellesnevneren for både SLR, SLS og AMG GT, er at de fortsatt har et stykke igjen til supersportsbiler som LaFerrari og Porsche 918 Spyder. Dette ønsker Mercedes nå å gjøre noe med.

1000 hk og hybridteknologi

I følge tyske Auto Bild, ryktes det nå om en konkret oppfølger til SLR, men i et enda råere format. I motsetning til originalen skal ikke McLaren involveres i utviklingen. Her skal AMG nok en gang ha full kontroll, noe de også har lykkes med når det gjelder SLS og AMG GT.

Om den nye SLR-en får frontplassert eller midtstilt moto,r skal ikke være avgjort. Men begge løsningene vil uansett innebære hybridteknologi. 

Hvis valget ender med en frontplassert motor, vil det trolig sitte en turboladet V6-er under panseret. Denne vil få hjelp av en el-motor, og sammen skal de yte rundt 650 hk. Dette alternativet ventes å koste et sted mellom 250.000-300.000 Euro.

Skulle Mercedes derimot gå for en midtmotor, forventes det langt mer krefter. Da snakker vi en solid V8-er som med hjelp av to el-motorer skal levere hele 1000 hk. Dette bør være nok til å konkurrere med supersportsbiler som LaFerrari og Porsche 918 Spyder.

Den eventuelle versting-modellen blir utstyrt med firehjulsdrift, og produseres i kun 500 - 750 eksemplarer. Prislappen vil bikke én million Euro.

I følge ryktebørsen vil den nye supersportsbilen presenteres allerede i 2018. Dermed blir det veldig spennende å se hvilket motoralternativ AMG går for. Vi gleder oss! 

Les også: Mercedes McLaren SLR: Verdens villeste bil?