STRESSER IKKE: Northugs trener stresser ikke med at Martin Johnsrud Sundby går fortere enn Petter Northug. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
STRESSER IKKE: Northugs trener stresser ikke med at Martin Johnsrud Sundby går fortere enn Petter Northug. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Northug slår Johnsrud Sundby før jul

Null stress hos Northugs trener over at han er laaangt bak Johnsrud Sundby.

Davos, Sveits (TV 2): Selv om det er Martin (Johnsrud Sundby) som går fort på ski nå, så har Petter (Northug jr) overhodet ikke hvilt på laurbærene etter løpene under VM i Falun sist vinter. Han har vært like dedikert i treningsjobben som han var fram mot vm .

Stig Rune Kveen, Petter Northug juniors trener, er på plass i Davos for å følge helgens verdenscupløp. Treneren bidrar her med blant annet testing av ski.

Uroes ikke

– Tester viser at Petter er sterkere enn i fjor høst. Selv om dette er en mellomsesong, vm i Lahti er det neste store målet, så er seier i verdenscupen sammenlagt nok til å «trigge» Petter.

– Northug var laaaaangt bak Johnsrud Sundby på sist helgs 30 km. fellesstart med skibytte, nesten ett og et halvt minutt?

– Det betyr null stress. Petter var myyye lenger bak Martin på samme tid i fjor og da kom han i form både til Tour de Ski og VM. Hverken Petter eller jeg uroes over avstander på denne siden av jul. Jeg er sikker på at dette jevner seg ut, kanskje allerede i helgen på lørdagens 30 km her i Davos.

– Og når slår Northug Johnsrud Sundby i et distanserenn denne vinteren?

– Jeg tipper det skjer i Toblach neste helg.

Petter i toppslag er bedre til å presse ut det lille ekstra

I Toblach i Italia står 15 km klassisk på programmet.

– Synes du Martin Johnsrud Sundby går fort om dagen?

– Ja, når du vinner skirenn med solid margin så går det unna.

– Går Johnsrud Sundby fortere nå enn Northug gjør på sitt beste?

– De to er nok ganske jevne, men når Petter er i toppslag så er han bedre til å presse ut det lille ekstra som må til for å vinne.

– På tide at han gjør det

Det er altså ikke tegn til bekymring hos Stig Rune Kveen med tanke på at Northug skal kunne kjempe om seieren i verdenscupen sammenlagt. Men hvis krystallkula (for seier i verdenscupen sammenlagt) skal til Trøndelag må han kjempe i toppen i Tour Canada og helst vinne Tour de Ski.

– Det siste er det på tide at han gjør, sier Stig Rune Kveen .

Petter Northug jr. er for øvrig den eneste som stiller til start i denne vinters Tour de Ski som har gått alle renn i de ni årene tourene har vært arrangert.