Mørk om Tyskland: – Det er noen ordentlig svære jenter!

Dette tror de norske håndballjentene om motstanderen i åttedelsfinalen.

Seieren over Spania gjør at Norge møter Tyskland i åttedelsfinale i VM.

Det er godt nytt, mener TV 2s eksperter. 

Mørk: – Det blir tøft
Før VM snakket man nemlig om et drømmescenario der Norge blir gruppevinner og får Tyskland som motstander i åttedelsfinalen. Plasseringene i de to gruppene ble ikke helt som ventet, men man står likevel tilbake med Tyskland som motstander fra gruppe C.

– Vi fikk det litt som vi ønsket. Vi sa at det er viktig å bli gruppevinner slik at vi får Tyskland. Det ramlet litt vår vei. Vi får en i utgangpunktet enklere åttedelsfinale, sier TV 2s håndballekspert Frode Scheie.

Norges beste spiller, nok en gang, i oppgjøret mot Spania gleder seg til å møte Tyskland i søndagens åttedelsfinale, men er likevel obs på hinderet håndballjentene må forsere.

– De har noen centimeter mer på strømpelesten enn det vi har. Det er noen ordentlig svære jenter. Det blir tøft. Vi skal komme med farten vår. De skal få det vanskelig, sier Mørk til TV 2.

Gjennomsnittshøyden til det tyske laget er på 178 centimeter mot Norges 176. Men tyskerne har til gjengjeld sju spillere over 180 centimeter mot Norges to

Mørk troner bare 169 centimeter over bakken, men det ser ikke ut til å ha noen som helst innvirkning. Også i kampen mot Spania viste Mørk hvorfor hun gang på gang blir trukket frem som en av aller beste håndballspillere.

– Hun har revolusjonert backrollen, har man hørt TV 2s ekspertkommentator Bent Svele si en rekke ganger underveis i VM.

– Vi gleder oss veldig
Tyskland kom seg til VM-sluttspillet gjennom wild card. De åpnet med et 20-30-tap for Frankrike, men har spilt seg opp utover i mesterskapet. TV 2s Randi Gustad mener tyskernes håndball passer Norge bra. Det gjør også håndballjentene.

– Jeg synes det er bra. Det er fint for oss og vi gleder oss veldig, sier Heidi Løke.

– Jeg tror det hadde blitt en tøff kamp uansett hvem vi skulle møte. Alt kan skje, det er vinn eller forsvinn. Vi skal ikke forsvinne, sier Kari Aalvik Grimsbø.

– Egentlig høres det greit ut. Når vi først har fått Tyskland, så blir det bra, det, sier Mari Molid.

– Det spiller ingen rolle! Alle lag som nå er i åttedelsfinale er gode nok til å komme til kvartfinalen, sier Thorir Hergeirsson.