Her konfronteres islamkritiker Hege Storhaug av innvandringskritiker Jon Hustad

– Jeg lurer på dømmekraften din, Hege. Når du stiller opp med fascister som ber europeere bevæpne seg, sier Hustad under fredagens sending av Underhuset.

Norges fremste innvandringskritiker, Jon Hustad, sier han ikke stoler på Hege Storhaug. I dag møttes de til duell i Underhuset på TV 2.

– Kan du ikke få folk til å dobbeltsjekke tallene dine, spør Hustad, og konfronterer Storhaug med at hun har brukt SSBs innvandringsstatistikk feil.

– Er det noen som har tatt feil opp gjennom årene, så er det SSB. Men jeg har tenkt på en ting. Alt jeg skriver fra nå, vil du kvalitetssikre det for meg?, svarer Storhaug spøkefullt.

Jon Hustad ser sjokkert ut, rister på hodet og ler. Programleder Yama Wolasmal spør da Storhaug om hun dermed innrømmer at hun bruker statistikk feil.

– Jeg vil anta at i løpet av 20 år så har jeg gjort noen feil, og hvis jeg har gjort en feil så har jeg ingen problem med å legge meg flat og si beklager!

Se hele debatten her!

Konspirasjonsteorier

Jon Hustad mener Hege Storhaug skader innvandringsdebatten fordi hun har bidratt til å fremme det han kaller spinnville konspirasjonsteorier, som Eurabia-teorien om at arabere og islam vil ta over Europa.

Storhaug selv sier at hun ikke har kjennskap til disse teoriene.

Allikevel stilte hun opp i et fellesintervju i 2006, sammen med blant annet personen bak denne teorien og Fjordmann, som Utøya-terroristen Anders Behring Breivik leste med iver. Dette mener Hustad er hodeløst. 

– Mister troverdighet

– Ja, jeg ble intervjuet selvstendig i et amerikansk magasin. Det står jeg for. Men Fjordmann er helt uinteressant for meg. Jeg har aldri lest en eneste tekst av ham. Hvorfor sitter vi her og diskuterer Fjordmann?, spør Storhaug.

– Fordi jeg lurer på dømmekraften din, Hege. Når du stiller opp med fascister som ber europeere bevæpne seg, som vil deportere alle muslimer, så må du jo forstå at det skader din egen integritet og troverdighet, parerer Hustad.

PST tilbakeviser Storhaug-utspill

Nylig sa Storhaug at norske moskeer radikaliserer unge muslimer. Programleder Yama Wolasmal etterlyser bevis for påstanden.

– Mitt poeng er at vi ikke skal finansiere krefter på innsiden av sunni og shia moskeer som jobber for å avvikle det frie demokratiet, sier Storhaug.

Men ifølge PST er ikke moskeene arena for rekruttering av fremmedkrigere.

– Hege Storhaug, vet du noe PST ikke har fått med seg?, spør Wolasmal.

– Det er mulig PST vet noe jeg ikke vet, men jeg har tross alt fulgt med ganske bra. Og det som er interessant er at enhver jihadist som er kjent i Norge, har hatt tilhørighet til en eller annen moske. Det burde bekymre oss.

Se hele duellen mellom Jon Hustad og Hege Storhaug