VISES PÅ DISCOVERY: Tippeligaen forsvinner fra TV 2.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VISES PÅ DISCOVERY: Tippeligaen forsvinner fra TV 2. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Tippeliga-rettighetene til Discovery

Discovery har sikret seg rettighetene til Tippeligaen fra 2017 til 2022.

Torsdag ble det klart at Discovery har sikret seg rettighetene til å vise Tippeliga-fotball fra 2017 til 2022. 

Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

«Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har solgt medierettighetene for Tippeligaen og OBOS-ligaen til Discovery Networks, som eier blant annet TVNorge, MAX og Eurosport, for perioden 2017 til 2022. Med på laget er VG, som skal produsere daglige sportsnyheter for TV-huset, og som utvider sin dekning av norsk fotball gjennom uken. Medieavtalen er den største rettighetsavtalen i norsk idrettshistorie».

Administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes, sier følgende:

– I dag blir det kjent at Discovery og VG kjøper norsk fotball fra 2016 og i seks år fremover. Vi er selvsagt veldig skuffet. De siste 10 årene har vi helt eller delvis hatt norsk fotball på TV 2, og gjennomgående har vi fra publikum fått fantastiske tilbakemeldinger på hvordan vi har forvaltet rettighetene. Her har vi mye å være stolte av. Vi leverte et svært høyt bud, men nådde ikke opp. Prisen på norsk fotball er denne gangen økt vesentlig, fra den gang C More kjøpte rettighetene sist. Nå må vi konsentrere oss om andre rettigheter fremover i tid, sier Sandnes.

– Vi har rettighetene ut 2016-sesongen, og kommer til å sette vårt kvalitetsstempel på den foreløpige siste Tippeliga-sesongen på TV 2, sier nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther.