LOVER SHOW: Conor McGregor er som alltid selvsikker – selv om motstanderen er José Aldo, som ikke har tapt på ti år.  FOTO: RAOUL GATCHALIAN / NTB Scanpix.
LOVER SHOW: Conor McGregor er som alltid selvsikker – selv om motstanderen er José Aldo, som ikke har tapt på ti år.  FOTO: RAOUL GATCHALIAN / NTB Scanpix.

McGregor før superkampen:
– Jeg skal levere et mesterverk

Superstjernen lover show når han jakter tittelbeltet natt til søndag.

Se UFC 194: Aldo vs McGregor på TV 2 Sumo natt til søndag klokken 04.00!

Med tre store UFC-stevner på tre dager har kommende helg for lengst blitt døpt til tidenes største i mixed martial arts.

Det er likevel juvelen i kronen, tittelkampen mellom José Aldo (29) og Conor McGregor (27), som stjeler all oppmerksomhet før kaoset bryter løs.

– Jeg skal levere et mesterverk, lover Irlands nye folkehelt på UFCs siste pressekonferanse før superkampen.

Tidenes største UFC-kamp

Allerede i juli lå Aldo og McGregor an til å knuse de aller fleste UFC-rekorder, også den som gir best pekepinn på interessen rundt kampen: Salg av såkalt pay-per-view i det amerikanske TV-markedet. 

Brasilianske José Aldo måtte imidlertid trekke seg på grunn av skade, og Conor McGregor ble dermed paret med Chad Mendes i kampen om en midlertidig fjærvektstittel.

Det endte med irsk seier på knockout i den andre av fem runder. Nå kulminerer det i en svært etterlengtet batalje om beltet.

– Et spøkelse i buret

En kamp med José Aldo som tittelforsvarer vil normalt være stor nok i seg selv. Man må helt tilbake til 26. november 2005 for å finne sist gang brasilianeren tapte en kamp. Av UFC er han rangert som den beste utøveren på tvers av vektklassene.

Det er imidlertid Conor McGregor som virkelig får interessen til å bryte gjennom taket. 

– Jeg skal angripe ham med hvert eneste lem. Kneet, hælen, knyttneven, albuen. Jeg kommer til å være et spøkelse i buret. Når han tror jeg er der, så er jeg ikke der. Når han tror jeg ikke er der, så er jeg der. Jeg skal levere et mesterverk. Dette skal bevise poenget mitt: At jeg er nummer én, sier McGregor på sedvanlig selvsikkert vis.

Kometen McGregor

I løpet av løpet av to og et halvt har Conor McGregor rukket å bli UFCs største stjerne. Mye takket være en svært urtodoks og underholdende stil i buret, men ikke uten betydelig hjelp fra en polariserende personlighet.

Arrogansen har tidvis vært total, men interessant nok har samtlige spådommer alltid vært korrekte. Iren har ikke bare forhåndsmeldt når knockouten skal komme, men også hvordan den vil komme.

Parallelt har han oppgradert en ikke-fungerende Peugeot 206 til en bilpark bestående av en Mercedes S500 AMG Coupé, Cadillac Escalade, Range Rover og en rekke BMWer.

– Tre menn døde for å lage denne klokken, sa han en gang om sitt nye ur.

Kontrastenes kamp

Både Aldo og McGregor kommer fra harde kår i sine respektive hjemland. Begge representerer også underholdende kamptilnærminger, om enn på ulike måter. Begge påstår i tillegg hardnakket å være verdens suverene ener.

Der stopper imidlertid alle likheter.

På pressekonferansen natt til torsdag var Aldo som normalt både lavmælt og tilbaketrukket. Like typisk var Conor McGregor både velartikulert og humoristisk, men fremfor alt konsekvent i grenseland mellom det selvsikre og det arrogante.

På spørsmål om motstanderens svakheter svarte for eksempel Aldo at han ikke ville røpe det, mens McGregor gikk i gang med et lite foredrag om hvordan repetisjon og rutine har gjort Aldo til en forutsigbar mann.

De rent sportslige rammevilkårene ligger til rette for å gjøre oppgjøret til en godbit av de helt sjeldne, men det er trolig de ulike personlighetene som løfter forventningene til rekordhøyde.

Mens det er mange som både håper og tror at Conor McGregor vil forlate buret som mester, er det like mange som håper og tror at José Aldo vil få iren til å ete sine egne ord.