Kunststraffe fikset Oilers-seier

Slo Storhamar 5-2 etter nærmest å ha avgjort kampen i første periode.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg Get-ligaen i vårt livesenter her!

Storoppgjøret i Get-ligaen mellom Storhamar og Stavanger Oilers ble en tøff affære, hvor bortelagets dominans i den første perioden ble avgjørende.

Gjestene fra Stavanger dominerte stort i den første perioden og gikk til første vanninspause på stillingen 4-1, etter blant annet to scoringer av Mathias Trettenes. Den siste en ordentlig kunststraffe bare sekunder før pausen.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst.

– Jeg var heldig at han bet på skuddfinten. Jeg har ikke tatt så mange straffer, så det var kjekt å score sa en svært beskjeden Trettenes etter sin andre scoring for kampen.

Hjemmelaget tok ledelsen

Eirik Skadsdammen sendte hjemmelaget i ledelsen på en kontring allerede i kampens andre spilleminutt, men det var ingen tvil om hvor seieren ville ende denne kvelden.

Etter en hektisk start roet kampen seg litt og begge lag hadde gode muligheter. Selv om Storhamar holdt et visst trykk i en overtallperiode, virket Oilers mye farligere da de kom i angrep.

Avgjorde kampen i første periode

Like etter å ha blitt fulltallig igjen var det nettopp Oilers' som kunne slippe jubelen løs. Mathias Trettenes styrte inn 1-1 på et Nick Bruneteau-skudd etter at Josh Soares vant en dropp i offensiv sone.

Bare minutter senere var Oilers frempå igjen, etter å ha vunnet en ny dropp i offensiv sone. Dan Kissel fant Petter Røste Fossen med en nydelig pasning. 24-åringen gjorde ingen feil og sendte serielederne opp i 2-1-ledelse.

Gjestene var ikke ferdig av den grunn, og økte til 3-1 da Andy Sertich serverte Henrik Medhus i den første periodens 15. spilleminutt.

Straffekunst

Periodens høydepunkt skulle likevel komme ved Mathias Trettenes bare sekunder før første vanningspause. Oilers fikk straffe og 22-åringen vartet opp med en herlig avslutning alene med Oskar Östlund i Storhamar-buret.

Oilers-trener var naturligvis svært fornøyd med det han så av sine gutter i den første perioden, og konkluderte med at det til slutt ble en kontrollert seier.

– Det var en veldig, veldig bra første periode. Så faller vi litt tilbake og Storhamar vinner dueller og vi lever farlig, men vi kontrollerer igjen i tredjeperiode så jeg er veldig fornøyd, oppsummerte Oilers-trener Petter Thoresen etter kampen.

Storhamar-trener Alexander Smirnov stilte seg bak sin trener-konkurrent.

– Første perioden var vi dårlig. Vi var god de første to minuttene da vi scoret, men så falt vi nedpå og de scoret tre mål på fire minutter. Vi tapte alle duellene og spilte veldig svakt, men vi kom tilbake og skapte sjanser, sa Smirnov.

Men det er veldig vanskelig å snu kampen når vi ligger under 1-4 for det beste laget i ligaen, konkluderte han.

Redusering til ingen nytte

Andre periode startet litt som den første med et Storhamar som yppet seg tidlig, før Oilers etter hvert tok over kampen.

Begge lag hadde gode muligheter, og Storhamar var kanskje nærmest med en trippelsjanse drøye fem minutter før andre vanningspause. Dermed var det ikke helt ufortjent at vertene fikk sin redusering da Jacob Berglund og Mikael Zettergren kombinerte før førstnevnte satte pucken i nettet til 2-4.

Selv om hjemmelaget fikk avslutte perioden i overtall, klarte de ikke å omsette sin 17-2-dominans i skuddstatistikken til flere scoringer.

Amper avslutning

Storhamar fortsatte å presse på for nok en redusering i kampens tredje periode, men fikk ikke uttelling. 

Det ble flere ganger ampert mellom sultne Storhamar-spillere og gjestenes mannskap som febrilsk forsøkte å holde på ledelsen, men dommerteamet anført av Ole Stian Hansen sørget for at det hele gikk gemyttlig for seg.

Drøye minuttet før slutt fastsatte imidlertid Philippe Cornet sluttresultatet til 5-2 i overtallspill.

Med seieren holder Oilers tabelltoppen to poeng foran Lørenskog, mens Storhamar forblir på sin sjetteplass, litt i ingenmannsland to poeng bak Vålerenga.