Tajik: – Det er ikke hijaben jeg vil til livs

Arbeiderpartiets Hadia Tajik mener seg misforstått når folk tror hun vil «røske hijaben av jenter med loven i hånd».

Hadia Tajik på Arbeiderpartiets  valgkampåpning  på Ny-Krohnborg skole i Bergen tidligere i år. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Hadia Tajik på Arbeiderpartiets valgkampåpning på Ny-Krohnborg skole i Bergen tidligere i år. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Ap-nestlederen startet en bred debatt da hun i forrige uke sa til Aftenposten at hun ønsker å forby hijab i barneskolen, en praksis hun omtalte som «seksualisering av barn».

En av dem som stilte seg undrende til gjennomføringen av forslaget, var Marie Simonsen som i Dagbladet stilte spørsmålet «Skal vi røske hijaben av jenter med loven i hånd?».

– Jeg kan berolige henne med at både røsking og lovverk er – overflødig. For meg holder det at rektor forstår at han eller hun skal ta det opp når det forekommer, skriver Tajik i en kommentar i Aftenposten.

Hun mener at tydeligere spilleregler for barneskolen ville gitt rektor et klart mandat for samtaler med foreldrene, «det vil være starten på å få plagget bort», skriver Tajik.

– Hvis det kom en niåring på skolen med en T-skjorte med påskriften «Fuck me – I'm a pornstar» på, ville den ikke blitt røsket av. Men rektor ville forhåpentlig reagert, og startet å sondere hva slags hjemmemiljø dette barnet kommer fra, forklarer Tajik. (©NTB)