NY SPILLEFILM: Vi husker henne best som en rødhåret, men når Chloë Moretz spiller hovedrollen blir havfruen blond. Foto: Stella Pictures, Disney.
NY SPILLEFILM: Vi husker henne best som en rødhåret, men når Chloë Moretz spiller hovedrollen blir havfruen blond. Foto: Stella Pictures, Disney.

Den lille havfruen blir blond

Chloë Grace Moretz (18) skal spille hovedrollen i filmatiseringen av «Den lille havfruen».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi kjenner henne best for sitt flammende røde hår, men nå blir Disney-favoritten blond. Om ikke lenge blir «Den lille havfruen» gjenskapt i Hollywood.

Ungt stjerneskudd kapret rollen

I Disney-klassikeren tar vi et dypdykk sammen med havfruen inn i farens kongerike på havets bunn. I historien, som opprinnelig er skrevet av den danske forfatteren H.C. Andersen, redder Den lille havfruen en mann fra å drukne. Hun forelsker seg i mannen og drømmer om et liv på land.

Nå blir klassikeren filmatisert, men den blir kanskje ikke helt som vi hadde forventet.

Det unge skuespillertalentet Chloë Grace Moretz har kapret hovedrollen, men kan avsløre at hun ikke kommer til å farge håret rødt.

– Jeg vil ha rødt hår! Men filmen er basert på Hans Christian Andersens eventyr, så jeg kommer til å ha blondt hår, forteller hun til Entertaintment Tonight.

– Jeg ropte ut av bilvinduet

I det danske eventyret nevner ikke H.C. Andersen hvilken hårfarge Den lille havfruen har, bare at håret hennes er langt, tykt og bølgete.

18-åringen ble overlykkelig da hun landet rollen. Hun fikk beskjeden da hun satt i bilen sammen med broren sin.

– Vi rullet ned alle rutene og jeg ropte «Jeg er den lille havfruen!», forteller Moretz.

Stjerneregissør trakk seg

Lite er kjent rundt filmen som ikke startet innspillingene ennå. Det var opprinnelig Sofia Coppola som skulle regissere filmen, men hun forlot prosjektet etter «uenigheter rundt det kreative». Ifølge amerikanske medier skal det ha vært Moretz i hovedrollen som ble feil for Coppola.

Det er Richard Curtis som har overtatt regissørstolen, og som skal gjenskape en «ny» havfrue. Han står bak filmsuksesser som «Notting Hill», «Bridet Jones' Dagbok» og «Love Actually», som ble godt mottatt av både publikum og kritikere.