SLAKTER GAMLESJEFEN: Adrian Mutu (t.v.) lot ikke muligheten til å slakte gamlesjefen gå fra seg.
SLAKTER GAMLESJEFEN: Adrian Mutu (t.v.) lot ikke muligheten til å slakte gamlesjefen gå fra seg.

Tidligere Chelsea-spiller slakter Mourinho

– Han er falsk og ferdig som manager.

José Mourinho og Chelsea har hatt en svært tung sesong som regjerende mestere i Premier League.

Med åtte tap på de 15 første serierundene ligger Mourinhos menn helt nede på en 14. plass i ligaen.

I helgen ble det et bittert 0-1-tap for nyopprykkede Bournemouth, og Chelseas tidligere storsignering Adrian Mutu lar ikke muligheten til å slakte sin gamle sjef gå fra seg.

– En gang i tiden var Mourinho en stor trener, men det er han ikke lenger, sa han ifølge The Mirror.

Mutu, som var et av Chelsea-eier Roman Abramovitsj' første storkjøp da han kom fra Parma for nærmere 200 millioner kroner, beskylder sin tidligere sjef for å være falsk og egoistisk.

– Han er en falsk. Han bryr seg bare om seg selv, og ofrer ikke en tanke på hva spillerne hans føler og tenker. Det var umulig å snakke med ham, fortsatte Mutu.

IKKE BESTEVENNER: Adrian Mutu kom tidlig på kant med José Mourinho i sin korte tid i Chelsea . (AP Photo: Sean Dempsey/PA)
IKKE BESTEVENNER: Adrian Mutu kom tidlig på kant med José Mourinho i sin korte tid i Chelsea . (AP Photo: Sean Dempsey/PA)

Den 36 år gamle angrepsspilleren som nylig avsluttet sesongen med FC Pune City i den indiske superligaen, sier han ikke tror Mourinho vil komme tilbake som trener om han mister jobben han har nå.

– Han er ferdig som trener. Det finnes ingen vei tilbake. Hvordan kan man komme tilbake fra noe slik som dette her, sa han med hentydning til Chelseas form hittil i sesongen.

Det har vært spekulert i om Mourinhos forhold til flere av spillerne er på bristepunktet, noe den tidligere Chelsea-angriperen ikke er overrasket over.

– Han klarer ikke å snakke til spillerne slik de burde bli snakket til. Han går bare bort til den største spilleren i klubben og prøver å provosere ham. Det spiller ingen rolle hvem det var. Om det var John Terry eller Frank Lampard. Han gjordet det for moro skyld, sa Mutu.

– Det er bare slik han gjør, og han kommer ikke til å forandre seg, sa Mutu.

Det har ikke akkurat skortet på kontroverser rundt Mutus fotballkarriere. Etter å ha signert for Chelsea i 2004, fikk rumeneren sparken det påfølgende året for å ha testet positivt på kokain.

I sin korte tid i klubben rakk likevel angrepsspilleren å komme på kant med Mourinho etter en uoverensstemmelse om hvorvidt han var frisk nok til å spille VM-kvalik mot Tsjekkia.

Selv om det har gått trått i ligasammenheng har det derimot vært bedre flyt i Mesterligaen for José Mourinho og hans menn.

Chelsea vil med minst et uavgjortresultat i hjemmekampen mot Porto onsdag kveld være sikret plass i sluttspillet over nyttår.