Hat trick-Giroud ble fransk gud i Hellas

Sendte Arsenal videre i Mesterligaen med tre scoringer.

Olivier Giroud ble kveldens store helt da han nærmest egenhendig sendte Arsenal videre i Mesterligaen med hat trick.

(Se Giroud-showet og resten av Mesterliga-scoringene i sportsnyhetene øverst)

Etter å ha scoret i begge kasser i helgens oppgjør mot Sunderland, fortsatte franskmannen der han slapp og ga seg ikke før han hadde scoret ett med foten, ett med hodet og en straffe

– Det var kanskje en av de beste oppvisningene mine i Arsenal-drakten med tanke på mine tre scoringer, sa Arsenal-helten etter kampslutt.

– Jeg hadde en god følelse før kampen og jeg satte sjansene jeg fikk så nå føler jeg meg veldig bra, fortsatte han.

Et skadeplaget Arsenal reiste til Hellas og Athen med relativt enkle forutsetninger å forholde seg til.

Etter å ha snublet hjemme mot nettopp Olympiakos tidligere i gruppespillet var det før oppgjøret tre poeng opp til den greske gruppetoeren.

3-2-seier eller bedre var det eneste som kunne sende Arsène Wengers menn til sluttspillet i Mesterligaen.

– Det var en vanskelig gruppe for oss. Vi slet de første kampene og var ikke i noen god posisjon før den siste kampen, men vi viste i kveld at vi er gode nok til å ha noe å gjøre i sluttspillet i Mesterligaen, oppsummerte Giroud.

Gult for filming

Vertene fra den greske hovedstaden yppet seg tidlig, og da Konstantinos Fortounis gikk i bakken allerede etter åtte minutter ropte hele Georgios Karaiskakis Stadion på straffe.

Kveldens italienske kampleder Nicola Rizzoli var derimot av en annen oppfatning, og belønnet den greske midtbanespilleren med gult kort for filming.

Arsenal spiste seg mer og mer inn i kampen, og fikk kampens første ordentlig store mulighet da Mathieu Flamini satte et Joel Campell-innlegg i tverliggeren til Olivier Girouds store forskrekkelse.

Giroud-show

Bare tre minutter senere var nettopp Giroud frempå da Aaron Ramsey fant franskmannen med et godt innlegg.

Fra vanskelig vinkel fikk Arsenal-spissen til en strålene avslutning med hodet, og selv om noen kanskje mener Roberto i Olympiakos-buret kunne holdt ballen ute, tar det ingenting vekk fra Girouds prestasjon.

Olympiakos virket nervøse og kom ikke nærmere scoring enn da Arsenal-kaptein Laurent Koscielny klarerte et innlegg i en litt farlig retning over eget mål få minutter før pause.

Bare fem minutter ut i den andre omgangen var duket det fransk jubel igjen.

Joel Campbell, som tilbragte 2013/14-sesongen på utlån nettopp i den greske hovedstaden og scoret elleve mål for Olympiakos, dro seg flott fri i vertenes felt og spilte en nydelig stikker til Giroud på løp inn i boksen.

Franskmannen gjorde ingen feil da han plasserte ballen i hjørnet bak Roberto, og med 2-0-ledelse var Arsenal for øyeblikket videre i Mesterligaen.

Uheldig nordmann

Kampens norske representant Omar Elabdellaoui hadde nok ikke noen god følelse etter Girouds to første scoringer, og da han også pådro seg straffe imot for hands i eget felt i kampens 66. minutt, ble arbeidsdagen ikke akkurat noe bedre.

Tomålsscorer Giroud var iskald fra ellevemeteren og mens Elabdellaoui ble belønnet med gult kort for handsen, kunne franskmannen juble for sin tredje scoring og hat trick i sesongens hittil kanskje viktigste kamp.

Hjemmelaget klarte ikke å mobilisere noe særlig press på slutten av kampen, og oppgjøret ebbet dermed ut med en komfortabel 3-0-seier for Arsenal.

– Dette er den merkeligste gruppen jeg har vært i, sa Arsenal-sjef Arsène Wenger etter kampslutt.

– Vi så lenge ut til å slite med å kvalifisere oss til sluttspillet, men vi klarte det i siste kamp. Vi måtte vise karakter og med denne prestasjonen viste vi at vi holder sammen og er et godt lag, sa han.

– Dette er en stor seier for oss. Med tanke på skadesituasjonen i troppen gir et avansement i Mesterligaen oss et ordentlig dytt og masse selvtillit inn i spillergruppen, sa Wenger.

«The Gunners» er videre til sluttspillet i Mesterligaen som gruppetoer, og vil sannsynligvis få tøff motstand nesten uansett hvilket lag som blir trukket opp av bollen når åttedelsfinalene skal avgjøres.

Med Manchester City, Chelsea og Bayern München som gruppevinnere Arsenal ikke kan møte, er Real Madrid, Atlético Madrid, Barcelona, Wolfsburg og Zenit St. Petersburg i potten blant lagene Arsène Wengers mannskap kan møte.

Slik startet lagene:

Olympiakos: Roberto; Elabdellaoui, Da Costa, Siovas, Masuaku; Kasmi, Milivojevic, Sebá, Fortounis, Pardo; Ideye.

Arsenal: Cech, Bellerin, Mertesaker, Koscielny, Monreal; Ramsey, Flamini, Walcott, Özil, Campbell; Giroud.