NM-vinner i kroppsbygging siktet for doping

NM-vinneren i kroppsbygging, Glenn Agnar Eivindsen, er siktet for kjøp, besittelse og bruk av steroider og veksthormoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Agderposten slo politiet til mot Arendal-mannens bolig 17. november – knapt to måneder etter at han vant gull i kroppsbygging i classicklassen og tok sammenlagtseieren under NM i Chateau Neuf i Oslo.

Etter det TV 2 erfarer ble det funnet rundt 60.000 milligram anabole steroider hos mannen, i tillegg til veksthormoner. Beslaget regnes av kilder som stort, og kan i ytterste konsekvens ende med ubetinget fengsel for sørlendingen.

Eivindsen kvalifiserte seg med NM-seieren til VM i El-Salvador denne uken, men han har selv trukket seg etter siktelsen.

Antidopingansvarlig i Norges kroppsbygger & Fitnessforbund (NKF), Aslaug Lia Pettersen, bekrefter overfor Agderposten at norgesmesteren er siktet. Lia Pettersen er avhørt som vitne.

– Jeg ble avhørt som antidopingansvarlig under NM. Nå har vi fått informasjon av politiet, og kan bekrefte at Eivindsen er siktet, sier Lia Pettersen til avisen.

Eivindsen ønsker ikke å kommentere siktelsen overfor TV 2.

Panikk under dop-kontrollen

TV 2 fortalte etter NM-arrangementet i Chateau Neuf at dopingkontrollørenes tilstedeværelse skapte panikk blant enkelte av deltakerne. Flere utøvere stakk av. 

– Det var noen utfordringer under testingen, fortalte leder for Antidoping Norge, Anders Solheim, til TV 2.

Eivindsen ble ikke testet, og var ifølge president i Norge Kroppsbygger og Fitnessforbund, Tone Opheim, ikke på listen over utøvere Antidoping Norge hadde bedt om å få teste.

Eivindsen var, etter egen forklaring, ikke blant de som stakk av fra kontrollen.

Åpnet selv for dopingtesting

Da NM i kroppsbygging og fitness ble arrangert i Oslo 26. - 27. september, ble det for første gang på to tiår tatt dopingprøver av utøvere.

Dette kom i stand fordi det internasjonale kroppsbyggerforbundet IFBB i mars inngikk en avtale med det internasjonale dopingbyrået Wada.

– Den nye avtalen innebærer at alle som er medlem av Norges kroppsbygger- og fitnessforbund kan bli kontrollert under konkurranse, sa Antidoping Norge-sjefen til TV 2 tidligere i høst.

I 2013 ble besittelse og bruk av doping kriminalisert, og enkelte politidistrikter har etter dette intensivert sin innsats også mot enkeltpersoner som bruker dopingpreparater.

JUKSEMUSKLER: NM-vinneren i kroppsbygging er tatt for bruk av anabole stereoider og veksthormoner. Bildet er fra en annen konkurranse, og TV 2 kjenner ikke til om avbildede utøvere er rene eller ikke. FOTO: ARUN SANKAR K / AP Photo / NTB Scanpix
JUKSEMUSKLER: NM-vinneren i kroppsbygging er tatt for bruk av anabole stereoider og veksthormoner. Bildet er fra en annen konkurranse, og TV 2 kjenner ikke til om avbildede utøvere er rene eller ikke. FOTO: ARUN SANKAR K / AP Photo / NTB Scanpix