Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den desidert største julegaven jeg noen gang har fått, sier Erling Kjærnes, direktør ved Norsk Luftfartsmuseum.

Det er et spesielt øyeblikk i det den gamle Boeing 737-300 maskinen med registrering LN-KKW rolig triller mot gaten ved Bodø Lufthavn.

PENSJONERT: Slik ser det nye tilskuddet til Norsk luftfartmuseum ut. Boeing 737-300-flyet ankom Bodø lufthavn onsdag. FOTO: KEVIN BENUM KJELDSRUD / TV 2
PENSJONERT: Slik ser det nye tilskuddet til Norsk luftfartmuseum ut. Boeing 737-300-flyet ankom Bodø lufthavn onsdag. FOTO: KEVIN BENUM KJELDSRUD / TV 2

– Elsker harde pakker

Norwegians aller eldste flymaskin har gjort sitt etter 40.106 flyvninger. Nå ender flyet siste dager på Norsk Luftfartsmuseum i Bodø hvor det blir en del av luftfartshistorien i Norge.

– Jeg elsker harde pakker til jul, og dette er den definitiv største og hardeste jeg noen gang har fått, utbryter Erling Kjærnes, direktør ved Norsk luftfartsmuseum i Bodø.

Norwegian-veteran bak spakene

Bak spakene på den historiske siste flyvningen fra Lasham utenfor London i England til Bodø lufthavn satt kaptein Johnny Silberg. Han har jobbet i Norwegian siden 2006.

Han er ikke i tvil om at den gamle arbeidshesten nå fortjener en plass på det nasjonale luftfartmuseet i Bodø.

Fakta om LN-KKW

Modell: Boeing 737-300

Antall flyvninger: 40.106

Antall timer i lufta: 64.656

Ble bygget i 1989.

Norwegians eldste fly.

Havner på Norsk luftfartmuseum i Bodø.

– At Norwegian blir representert på luftfartmuseet viser hvilke rolle vi har spilt i norsk luftfarthistorie. Vi utfordret monopolet og sørget for at alle har råd til å fly, sier Silberg til TV 2.

Teknisk kluss på siste turen

Etter planen skulle egentlig Norwegians eldste ha landet i Bodø dagen før, men flyet måtte snu på grunn av tekniske problemer. Kanskje ikke så rart, for flyet har stått på bakken en god stund før det la ut på sin siste ferd.

Flyet ble en del av norwegianfamilien i 2006. Da hadde selskapet 14 fly, 54 ruter og 560 medarbeidere. Nå er flyflåten økt til 102 og antall ansatte er økt til 560 på verdensbasis.

Flyene er blitt nyere og mer moderne med årene. Selskapet har kun fire Boeing 737-300 igjen. De er parkert i Budapest i påvente av en endelig beslutning om hvor de havner.

Flyet som landet i Bodø, er helt hvitt. Men direktør Erling Kjærnes lover at flyet skal få tilbake sin røde nese som alle Norwegian fly har.

 

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK