Mandag skrev journalist Anki Gerhardsen et sylskarpt innlegg i fagbladet Journalisten.

Der kritiserer hun dagens journalister for å fremsnakke norske rosabloggere – og hun bruker toppblogger Sophie Elise Isachsen (20) som eksempel.

«Rosablogg er et mildt begrep for konseptet. Det er mer snakk om en orgie i selvdyrking med sminke, shopping, klær og pornolignende posering i dertil passende antrekk. I tillegg har Isachsen gitt tips til hvordan utseende kan fikses gjennom kroppskorrigerende inngrep.»

– Ekstremt aggressiv!

Og Gerhardsen sparer ikke på kruttet:

«Problemet er ikke først og fremst at hun har vridd egen kropp ut av naturlige proporsjoner, selv om det er trist nok. Problemet er at hun har en hærskare av småjenter som følger hvert innlegg hun poster med store, beundrende blikk. Men ordentlig tragisk blir det først når pressen behandler en nettside med opp mot 70.000 unike daglige brukere som om det skulle være et dagboknotat som har forvillet seg ut i offentligheten.»

Kritikken ble tung å bære for Sophie Elise Isachsen. Hun skriver følgende i et svar til TV 2:

– Jeg har sett saken og ønsker ikke å kommentere i detalj utover at jeg opplever ordlyden til Gerhardsen som ekstremt aggressiv. Om hun ønsker å gjøre meg til eksempel, for det jeg tror hun mener å få frem er et oppgjør med en journalistikk hun ikke liker, ja da synes jeg hun legger mye ansvar på en person som hun ikke har mye pent å si om.

– OK å mobbe fordi jeg har silikon

bloggen sin utdyper hun hva hun synes om kronikken. Der forklarer hun at hun synes det virker som om alle synes det er greit å mobbe henne.

«Vel, jeg havner innenfor den kategorien det er OK å mobbe. Fordi jeg har silikon, eller "vridd kroppen min ut av naturlige proposjoner", eller fordi jeg tjener penger på en blogg. Da er det okei å være så grusomt slem at det ødelegger min kveld og min dag. Det er fælt og grusomt urettferdig, at fordi jeg er "så falsk i utseendet" eller fordi jeg tjener penger, så er det rettferdig at jeg kveld etter kveld må legge meg å gråte.»

Gerhardsens kronikk kommer i en tid der Isachsen har fått mye medieoppmerksomhet etter at hun har engasjert seg for flyktninger og bidratt til en kampanje for Norsk folkehjelp.

– Mange glemmer at jeg puster, føler og ser

Bloggeren trekker fram at hun har arbeidet hardt for å komme i den situasjonen hun er i nå, hvor hun har fått en tydelig stemme og en blogg hun kan tjene penger av.

«Det er ingen som har båret meg på en trone inn i den posisjonen jeg har nå. Hit har jeg kjempet meg, og stått i flere stormer enn jeg kan telle i løpet av nesten fem år.»

«Jeg tror mange folk glemmer at jeg puster, jeg føler og ser. Jeg tror mange glemmer at jeg er en ung jente, jeg også. Jeg kan ikke ta ansvaret for en hel generasjon.»