Frykter grisespill mot Kasakhstan

– De spiller på grensen, sier Camilla Herrem.

Se Norge-Kasakhstan på TV 2 og i livesenteret kl. 20.30!

De norske jentene tar sine forholdsregler før møtet med Kasakhstan. Etter å ha sett det asiatiske laget i aksjon mot Romania frykter flere av spillerne for skader i tirsdagens møte.

– De spiller litt på grensen, Kasakhstan. Jeg tror vi må være litt forsiktige og litt «safe» rett og slett, sier Camilla Herrem. 

Disse spillerne starter for Norge:
Keeper: Kari Aalvik Grimsbø
Kantspillere: Stine Skogrand og Camilla Herrem
Bakspillere: Nora Mørk (bytter med Mari Molid i forsvar), Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen
Strekspiller: Heidi Løke

Romania vant komfortabelt 36-20 over Kasakhstan i mandagens kamp, men fikk noen smeller i møtet med fysiske, asiatiske jenter. 

– Se det kvelertaket. Det er faktisk stygt, utbryt kommentator, Frode Scheie under kampen. 

– Det gjelder å være 100 prosent i hver duell, eller så kan det fort skje noe. De er litt på etterskudd i noen dueller. Det er 100 prosent eller ingenting, sier Marta Tomac. 

– Ofte blir de litt hengende igjen fordi det Norge kommer til å kjøre et mye høyere tempo enn det Kasakhstan er vant til, og da er det fare for etterslengere. Men man kan ikke gå inn i en kamp og frykte skade. Er man halvhjertet i satsingene sine, er risikoen for skade veldig mye større, så dette må jentene bare skyve bort, sier TV 2s håndballekspert, Randi Gustad. 

Norge har svært liten erfaring med Kasakhstan og har faktisk bare møtt de en gang i historien. Under OL i 2008. Da vant Norge komfortabelt 35-19. Den eneste spilleren på årets VM-lag som spilte den kampen var Kari Aalvik Grimsbø, men noe klokere på det asistiske laget ble vi ikke i samtale med henne. 

– Jeg vet at jeg har spilt mot Kasakhstan, men jeg husker ikke noe spesielt, sier Grimsbø. 

– Ringer det noen bjelle om jeg sier OL 2008?

– Ikke veldig tydelig. 

– Så det var ikke en minneverdig kamp?

– Nei, den forsvant litt, ler Norges keeper.