Tidenes avtale: LeBron James har signert en milliardavtale med klesgiganten Nike.  Streeter Lecka/Getty
Tidenes avtale: LeBron James har signert en milliardavtale med klesgiganten Nike.  Streeter Lecka/Getty

Milliardavtale for LeBron James

LeBron James kan smile hele veien til banken. Nå har basketstjernen skrevet under tidenes mest lukrative kontrakt med klesgiganten Nike. 

LeBron James har i en årrekke både vært blant verdens beste basketballspillere og verdens best betalte idrettsutøvere. Denne sesongen har han foreløpig blitt forbipassert på parketten av Stephen Curry, men om suksess er penger i banken er James nå i en klasse for seg. 

Livstidskontrakt med Nike
For i kveldstimene mandag kom nyheten om at klesgiganten Nike har skrevet en livstidskontrakt Cleveland Cavaliers superstjerne. Foreløpig er ikke selve beløpet kjent. Men ifølge sportsmagasinet ESPN, som var først ute med nyheten, skal beløpet enkelt passere avtalen en annen NBA-stjerne, Kevin Durant, signerte med samme merke i fjor sommer. Den avtalen var verdt i overkant av 2,6 milliarder kroner over ti år. 

Ingen har fått en slik avtale tidligere
James blir den første som får en livstidskontrakt med Nike og det er ikke bare James som kan se seg fornøyd med avtalen. «The Chosen One» er nemlig også svært god butikk. Selskapet regner med å selge sko fra James-merket for over 3.5 milliarder kroner bare i 2015. 

Har satt rekorder før
Det er ikke første gang James signerer en rekordavtale med Nike. Da James rett før sitt inntog i NBA signerte med klesmerket i 2003 var det også tidenes største avtale. Beløpet den gang var på rundt 800 millioner kroner over syv år. 

Et stykke opp til Jordan
Det er kun legenden Michael Jordan som har flere signatursko for Nike. Jordan startet sitt merke i 1985 og har vært selskapets desidert mest innbringende atlet. Salg av «Air Jordan» merket innen Nike er på nesten 20 milliarder kroner. 

James er inne i sin 13. sesong i NBA. 30-åringen har vært i seks finaler og vunnet to titler. I store deler av sin karriere har James vært regnet som verdens beste spiller. Forrige sesong tapte Cavaliers mot Golden State Warriors i finalene. Denne sesongen har Warriors' Stephen Curry altså satt fyr på NBA og har sørget for at det for første gang på mange år ikke er LeBron James som regnes som verdens beste spiller. 1. juledag viser TV 2 Sportskanalen duellen mellom disse lagene og spillerne. Se hele listen over kamper TV 2 viser i listen under.