SNAKKET SAMMEN: Sir Alex Ferguson røper at han har snakket med José Mourinho om Chelsea-krisen.  FOTO: PAUL ELLIS PIERRE-PHILIPPE MARCOU /
SNAKKET SAMMEN: Sir Alex Ferguson røper at han har snakket med José Mourinho om Chelsea-krisen.  FOTO: PAUL ELLIS PIERRE-PHILIPPE MARCOU /

Ferguson kontaktet Mourinho om Chelsea-krisen

Sir Alex Ferguson mener det vil være dårlig ledelse å gi José Mourinho sparken.

Chelsea har slitt stort denne sesongen.

Lørdagens 0-1-nederlag mot Bournemouth på Stamford Bridge var klubbens åttende nederlag i Premier League denne sesongen, og sendte klubben ned på en usikker 14. plass på tabellen.

Engelske aviser hevder at José Mourinho kan få sparken dersom Chelsea taper mot Porto i Mesterligaen denne uken.

– Idioti å sparke Mourinho
Manchester Uniteds tidligere manager, Sir Alex Ferguson, mener imidlertid det vil være en gigantisk tabbe å gi den karismatiske portugiseren fyken.

– Abramovitsj har sparket så mange trenere de siste ti årene, at jeg er sikker på at han har lært sin lekse nå. Han må bare stole på at José kan snu det igjen for Chelsea, sier Ferguson, ifølge The Daily Mirror.

Før han slår fast:

– Det er ikke noen som helst poeng å sparke trenere hele tiden. Mourinho har vunnet Mesterligaen to ganger, og han har vunnet ligaen i hvert land han har vært manager i. Han har vunnet alle de store troféene. Å sparke Mourinho vil være ren idioti. Det vil være dårlig ledelse, sier han.

Snakket med Mourinho om krisen
Skotten, som vant 13 ligagull i løpet av sine 27 år som sjef på Old Trafford, røper at han selv har snakket med Mourinho om Chelsea-krisen.

– Jeg har sett Chelseas kamper og snakket med Mourinho flere ganger. Dette er den første gangen han må takle å ikke ha suksess, beskriver Ferguson.

Han er sikker på at Mourinho snur trenden i Chelsea.

Sikker på Mourinho snur trenden
– Ser du på Josés karriere, så har han bare opplevd oppturer. For første gang i karrieren opplever han å få dårlig omtale, og det er en utfordring for ham. Men som José og alle andre gode ledere, så vil han finne en løsning. Det ser ikke bra ut for øyeblikket, men jeg kjenner ham og hva han har oppnådd tidligere, så jeg er sikker på at José snur dette, sier Ferguson, og kommer med følgende råd til sin tidligere managerrival:

– Nøkkelen er å unngå selvtilfredshet. Dersom vi hadde vunnet ligaen, så var mitt første steg å minne mine spillerne om flere ting, om hva som var deres ansvar og hva jeg forventet fra dem. For selvtilfredshet, det er en sykdom, fastslår han.