Dommerskandale i VM

Dommerteamet og sekretariatet mente at denne ballen ikke var inne.

Sør-Korea-Frankrike 22-22

En kjempetabbe kan ha kostet Sør-Korea seieren i mandagens kamp mot Frankrike. På stillingen 6-6 i den første omgangen satte Hyun-Ji Yoo ballen via tverrliggeren, ned i bakken og opp i tverrliggeren igjen.

Linjedommeren ved siden av målet valgte å be sekretariatet se nærmere på situasjonen for å bedømme om ballen var inne. Den danske observatøren Bjarne Munk Jensen ristet på hodet og markerte at det ikke var scoring. Tv-bildene viser derimot klart og tydelig at ballen var over streken.

Tidligere er mållinjedømming kun brukt i herrenes VM-sluttspill i Qatar i januar i år, samt i Mesterliga-finalen.

– Det der skal ikke skje. Når du har en som sitter med kun den oppgaven, så skal det ikke skje. Det er for å unngå sånne situasjoner man har videodømming. Dette kan være direkte avgjørende for hvem de møter i en åttedelsfinale, sier TV 2s håndballekspert Randi Gustad.

Se situasjonen i videovinduet øverst på siden!

Det var ikke den eneste dosen med dramatikk som ble gitt i Kolding. 

Med 39 sekunder igjen av kampen sto det 22-22 mellom lagene. Først klønet Sør-Korea det til i angrepsspillet og ga Frankrike muligheten til å kontre. Men på drøyt ni meters hold mistet Siraba Dembélé ballen ut av hendene. 

Dermed fikk Sør-Korea nok en mulighet, men også den misbrukte de hvitkledde. 

Igjen kontret Frankrike, igjen feilet Frankrike.

Dermed endte kampen uavgjort 22-22. Den annullerte scoringen ble dermed kostbar for Sør-Koreas del. Nå gjenstår det å se om det blir lagt inn protest.

Sør-Korea står med bare to poeng og fjerdeplass etter uavgjort i begge sine kamper så langt i VM. Frankrike vant mot Tyskland i åpningskampen og har tre poeng - og er likt med Brasil på toppen av gruppen.