VIL TILBAKE: Anna Majewicz var tilbake på arbeidsplassen mandag morgen. Hotellet Lune huler brant til grunnen natt til søndag. FOTO: EIVIND ILEBEKK JOHANSEN / TV 2
VIL TILBAKE: Anna Majewicz var tilbake på arbeidsplassen mandag morgen. Hotellet Lune huler brant til grunnen natt til søndag. FOTO: EIVIND ILEBEKK JOHANSEN / TV 2

Anna håper å få jobbe med flyktninger på det nedbrente asylhotellet

LINDÅS (TV 2): – Det er utrolig trist, sier Anna Majewicz, som jobber på hotellet Lune huler i Lindås.

Majewicz er tydelig preget av synet som møter henne mandag formiddag.

– Jeg leste om det i avisen i dag. Det er utrolig trist, sier hun.

Hun har jobbet fulltid på hotellet siden 2006. Dette året har hun kun jobbet her sporadisk.

– Jeg liker veldig godt å jobbe her. Det er en fin arbeidsplass og gode sjefer, sier hun.

Håper å komme tilbake

Hun kan ikke fatte hvorfor folk vil sette fyr på hotellet med vilje.

– Men jeg håper å kunne være med og jobbe med flyktningene her i fremtiden, sier hun.

I løpet av helgen slo etterforskere ved Lindås og Meland lensmannskontor fast at noen har satt fyr på hotellet, som skulle bli asylmottak for mindreårige enslige asylsøkere. 

– Vi mener brannen er påsatt, basert på at det er funnet to arnesteder – også i den delen av bygget som ikke var overtent, sier politioverbetjent Glenn Våge til TV 2.

Avhører folk i området

Politiet er i gang med avhør av folk som har vært i området på det aktuelle tidspunktet, men har ingen navngitte mistenkte i kikkerten.

– Foreløpig prøver vi å få oversikt over alle som har vært i området, og det dreier seg om en del personer. Det er en del avhør som må tas, sier Våge.

– Vi er fortsatt veldig interessert i en mørk bil som kan ha vært i området. Og vi ønsker kontakt med alle personer som har vært der, selv hvis de selv mener at de ikke et noe, sier Våge.