U2 var i Paris dagen etter terroren rammet byen. Her hedrer Bono, gitaristen The Edge, trommeslager Larry Mullen Jr. og bassist Adam Clayton de som ble rammet av terrorangrepene. FOTO: FRANCK FIFE
U2 var i Paris dagen etter terroren rammet byen. Her hedrer Bono, gitaristen The Edge, trommeslager Larry Mullen Jr. og bassist Adam Clayton de som ble rammet av terrorangrepene. FOTO: FRANCK FIFE

U2 har skrevet en låt til ære for Paris

Søndag og mandag står bandet på scenen i den franske hovedstaden.

Rockebandet U2, som søndag og mandag spiller konserter i Paris, har etter terroren i den Franske hovedstaden skrevet en låt til ære for byen, skriver BBC.

Bandet skulle spille i Paris bare dager etter terroren, men konsertene ble selvsagt avlyst. Nå kan de som hadde billetter til de avlyste konsertene få med seg gruppen litt forsinket.

Låt til ære for Paris

Før søndagens forestilling avslørte gruppas frontfigur Bono, i følge BBC, at de har skrevet en ny sang med tittelen Streets of Surrender, hvor Paris blir omtalt som «byen av frihet» og «gater av kjærlighet og stolthet».

En av versene inneholder denne kjærlighetserklæringen til den romantiske hovedstaden:

«For me it's Paris. I love it. Every time I get lost down these ancient streets, I find myself again».

U2 spiller sine konserter i Accor Hotels Arena, hvor hele 16.000 fans kan få med seg konserten.

I følge BBC skal Bono ha fortalt CNN om den nye låten til ære for Paris, og at den egentlig var en sang som ble påbegynt for den italienske sangeren Zucchero.

Frankofile

Både Bono og kollegaen The Edge har private hus i Frankrike. 

– Det så ut til at målet var kultur og alle uttrykk for det beste med menneskeheten. God musikk, restauranter, fransk mat. Alt som vi holder kjært, sier The Edge om målene terroristene valgte ut den 13. november.

Hjalp Eagels of Death Metal

Rett etter terrorangrepet mot Bataclan hvor gruppen Eagles of Death Metal spilte, valgte U2 å hjelpe sine artistkolleger med det mest nødvendige for å komme seg etter det som hadde skjedd.

– Vi prøvde å skaffe dem et fly slik at de kunne komme seg hjem og slike ting. Men det viste seg at det som hjalp mest var å skaffe dem nye telefoner, siden deres telefoner hadde blitt liggende igjen i konsertsalen, sier Bono til CNN.

Lørdag ble det annonsert på Billboard at Eagles of Death Metal skulle spille med U2 på scenen søndag kveld. Men dette tilbakeviser U2 på sin egen nettside søndag morgen.