La Liga-ekspert: – Derfor er Ødegaard sannsynligvis med i troppen mot Malmö

Petter Veland er «rimelig sikker» på at nordmannen får sin Champions League-debut tirsdag.

Mange nordmenn stusset da hele fem Castilla-spillere, men ikke Martin Ødegaard, var med i troppen til Real Madrids cupkamp mot Cádiz tidligere i uken. 

Det gjorde at Joachim Björklund, ekspert på spansk fotball, mente at vidunderbarnet kanskje burde begynne å se seg om etter en ny klubb.

Ifølge en annen la Liga-ekspert kan dog Ødegaard få sjansen på en mye større scene enn i den spanske cupen allerede om noen få dager.

– Jeg setter jo et personlig rykte på spill
Tirsdag møter nemlig Real Madrid Malmö i den siste gruppespillkampen i gruppe A.

Kampen er så godt som betydningsløs før den spanske hovedstadsklubben.

– Jeg har fått høre at det er stor sjanse for at Ødegaard får spille mot Malmö. Jeg fikk indikasjoner allerede etter cupkampen mot Cádiz at kampen mot Malmö har blitt pekt ut som en mulig kamp for ham, sier Petter Veland til TV 2.

– Ingenting er garantert, men jeg er rimelig sikker på at han er med. Jeg setter jo et personlig rykte på spill ved å si at det er en stor sjanse for at han spiller. Jeg har hørt det fra samme kilde som fortalte meg før Almería - og Getafe-kampene i fjor at Ødegaard sannsynligvis kom til å få debuten sin. Det er jo ingen garanti, men den kilder har jo vist seg å være til å stole på, fortsetter han.

– De store herrene i klubben ønsker nok at Ødegaard blir vist frem i CL-kamp på eget gress
Getafe-kampen Veland nevner er selvsagt kampen i mai da Ødegaard fikk sin debut for a-laget til Real Madrid.

Skulle han få debuten sin i Champions League-kampen mot Åge Hareides menn på tirsdag vil han i så fall ha debutert i både serie og i Europas fremste cupturnering før han har fylt 17.

– Fortjener han å få CL-debuten sin?

– Man kan absolutt ta til orde for at det er fortjent. Spillemessig har han variert mye på Castilla i år, men samtidig er det en arena det er vanskelig å være god på over tid. Det blir ofte snakket om prestisjen og politikken Ødegaard-signeringen representerte for klubben, og det er nok litt overdrevent, men det er også sånn at politikk går hånd i hånd med fotballen generelt og med Real Madrid spesielt. De store herrene i klubben ønsker seg nok at Benítez benytter seg av muligheten til å få vist frem Ødegaard i en Champions League-kamp på eget gress. Og da ikke bare fordi Florentino Pérez (president i Real Madrid) vil det, men også fordi det kan forsvares sportslig, sier Veland. 

Derfor var han ikke med i cupen
Hovedgrunnen til at Ødegaard i det hele tatt er aktuell for a-lagets tropp er, som nevnt tidligere, at kampen er så godt som betydningsløs for laget.

Real Madrid topper gruppe A med 13 poeng og er garantert en plass i åttedelsfinalene sammen med Paris Saint-Germain på 10 poeng.

– Det er siste kamp i gruppespillet, og laget har ingenting å tape på å gi unge spillere muligheten. De er sikret førsteplassen, så kampen har sånn sett ikke noe å si. I tillegg pleier de store spanske klubbene å være flinke til å gi muligheten til unge spillere i slike kamper. Det er litt som da Ødegaard fikk debuten mot Getafe forrige sesong. I tillegg har klubben store skadeproblemer. Mange er ute, og troppen er mer sliten i begynnelsen av desember enn det den pleier å være, mener kommentatoren. 

– Men hvorfor var han ikke med i cupkampen mot Cádiz, da?

– Det ble sagt at fem spillere stod foran ham i køen i og meg at fem Castilla-spillere ble tatt ut i troppen, men egentlig er det bare to spillere som er foran ham. En keeper var i tilfelle en av de andre keeperne skulle skade seg og satt på tribunen. To av de andre var forsvarsspillere, og det var fordi laget hadde behov for det i og med at de bare hadde fire friske forsvarsspillere. I tillegg var selvsagt Marcos Llorente og Borja Mayoral med, men for Ødegaard var det egentlig status quo dagen før og dagen etter den cupkampen.