Utlignet for Sunderland – så gjorde Giroud det godt igjen

Olivier Giroud kunne blitt syndebukken – men ble helten – da Arsenal beseiret Sunderland.

Arsenal-Sunderland 3-1

Videosammendrag av kampen ser du øverst!

Like før pause, etter at Joel Campbell først hadde sendt hjemmelaget i føringen og vartet opp med en småvittig smokk-feiring, satte en uheldig Olivier Giroud inn utligningen for Sunderland.

Men i 2. omgang reiste franskmannen seg fra dypet, headet inn 2-1 til vertene. På overtid satte Aaron Ramsey inn 3-1.

– Dette ble til slutt en fin kveld for oss. Det var selvsagt godt å sette inn 2-1 etter først å ha scoret selvmål, kommer det fra en balansert Olivier Giroud i intervjusonen etter kampen.

– Alle poeng er viktig, også de vi tar mot antatt dårligere motstand. Vi er fornøyde med at vi vinner, fortsatte franskmannen.

Cech hindret sjokkåpning
Ikke overraskende var det Arsenal som hadde ballen mest de tre-fire første minuttene på Emirates, men den første målsjansen var det gjestene fra nord som skulle stå for.

Fabio Borini fosset fremover, og hadde italieneren vært noe mer kald da han til slutt kom mer eller mindre alene med Arsenal-keeper Petr Cech, kunne Sunderland virkelig fått en drømmeåpning på den mildt sagt vanskelige bortekampen.

Borinis sjanse var uansett nok til å sette en liten støkker i Arsenal-laget, og sett bort i fra et halvtamt skuddforsøk fra Aaron Ramsey, var det Sunderland som stod for målsjansene det neste kvarteret.

Smokk-feiring og Giroud-selvmål
Deretter tok Arsenal igjen mer over, men de store sjansene uteble, og da kampuret på Emirates passerte 30 spilte minutter stod det fortsatt 0-0.

0-0 stod det imidlertid ikke tre minutter seinere. Omsider klarte hjemmelaget å spille seg frem til en skikkelig mulighet, og alene med Costel Pantilimon gjorde Joel Campbell ingen feil da han satte inn 1-0 mellom beina på Sunderland-keeperen. Feiringen var av det vittige slaget, og den kan du se her.

Like før pause skulle enda en Arsenal-spiller tegne seg på scoringslisten. Problemet var bare at scoringen denne gangen gikk i eget mål. Olivier Giroud prøvde å klarere et frispark, men var uheldig, og ballen traff leggen til franskmannen før den gikk forbi Cech i buret.

Gjorde det godt igjen
I starten av 2. omgang svinget kampen skikkelig. Da det nærmet seg en time spilt var Cech nok en gang den store redningsmannen for hjemmelaget da han hindret et Steven Fletcher-forsøk i å treffe nettmaskene.

Bare noen få minutter etter var det tid for Olivier Giroud å gjøre det godt igjen. Spissen raget høyest i feltet etter et presist innlegg fra Aaron Ramsey, og nikket inn 2-1 til ellevill jubel fra hjemmefansen.

Etter scoringen tok Arsenal ytterligere tak i kampen, og til tider vartet London-laget opp med meget godt spill. På overtid sørget Aaron Ramsey for at Arsène Wenger for alvor kunne senke skuldrene da han satte inn 3-1 etter en del rot inne i Sunderland-feltet.

Slik startet lagene:
Arsenal: Cech, Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Ramsey, Flamini, Campbell, Özil, Chamberlain, Giroud.
Sunderland: Pantilimon, Yedlin, Coates, O'Shea, Kaboul, van Aanholt, Watmore, M'Vila, Toivonen, Borini, Fletcher.

Sjekk Premier League-tabellen på altomfotball.no!