Sjansesløseri da West Ham holdt Manchester United til uavgjort

Gode keeperprestasjoner og lite effektive spisser sørget for 0-0. Men West Ham kunne ha ledet med flere mål før pause!

Manchester United - West Ham United 0-0

Manchester United jakter tabelltopp før det hektiske juleprogrammet starter, men gikk på en liten smell mot West Ham. Bortelaget kunne ha overrasket de røde djevlene i første omgang, men en god David de Gea og metallet forhindret scoring ved to anledninger. Manchester United satte etter hvert inn en massiv sluttspurt for å unngå en målløs kamp, men var ikke effektive nok. Old Trafford-laget tar med seg ett poeng, men mister dermed to viktige poeng i kampen om tabelltoppen.

Enorme West Ham-sjanser
Manchester Uniteds David de Gea har ved flere anledninger vært matchvinner for Louis van Gaals menn - og også mot West Ham ble 25-åringen involvert tidlig.

Victor Moses ble spilt fri og var plutselig alene med de Gea. Nigerianeren forsøkte å sette den i nærmeste hjørne, men Manchester Uniteds burvokter vartet opp med en praktfull beinparade som forhindret scoring.

Se kampreferatet øverst i saken!

I motsatt ende var det duket for at Winston Reid lekte keeper da Anthony Martial tok ned ballen i West Hams 16-meter. Franskmannen hamret ballen mot mål, men Reid ofret seg med hele kroppen og avverget scoring - mens de rødkledde ropte på hands til ingen nytte.

Deretter var det igjen West Hams tur til å dominere, men da var selv de Gea sjanseløs. I løpet av få minutter dunket nemlig bortelaget ballen i metallet to ganger!

Først var det et innlegg fra venstre hvor de Gea overraskende nok ga en farlig retur. Chris Smalling kom til unnsetning i duell med Mauro Zárate og sparket ballen i ansiktet på argentineren rett foran mål. Klareringen ble til en ufrivillig heading av Zarate og ballen gikk i stolpen og ut.

Like etter var det igjen klart for at den samme stolpen skulle få kjørt seg. Reid raget høyest i feltet og stanget til, men igjen spratt ballen i stangen.

Dramatikk etter pause
Manchester United har vært det gjerrigste laget i Premier League så langt, men vaklet tidvis mot West Ham. Ti minutter ut i andre omgang var van Gaals menn mest opptatt av å markere Andy Carroll, men engelskmannen hadde på ingen måte tenkt til å avslutte selv. Den høyreiste spissen spilte fri Zárate på ett touch og argentineren var alene med de Gea, men puttet ballen utenfor. Manchester United-fansen ropte på offside - West Ham fansen ropte på mål - men ingen fikk viljen sin.

Martial forstod da at det var på tide å våkne dersom man ikke skulle skuffe Old Trafford-publikummet. 20-åringen lekte seg fint forbi langs venstrekanten og banket ballen tilbake i feltet. Der var Marouane Fellaini, men kanskje hadde han ikke forventet å få ballen, for belgierens avslutning halvslappe avslutning ble satt midt i mål hvor Adrián kom med et tigersprang.

Manchester United festet stadig mer grep om kampen, men verken Juan Mata, Jesse Lingard eller bursdagsbarnet Martial var effektive nok i en solid sluttspurt.

Dermed endte det 0-0 på Old Trafford.