FAVORITTPLAGGET ER PÅ: – Ole Einar Bjørndalen gledet seg stort over å prøve den gule ledertrøya. FOTO: TV 2 /Skjermdump
FAVORITTPLAGGET ER PÅ: – Ole Einar Bjørndalen gledet seg stort over å prøve den gule ledertrøya. FOTO: TV 2 /Skjermdump

Her er Bjørndalen tilbake i ledertrøya: – Den sitter litt stramt

Slik har du ikke sett Ole Einar Bjørndalen på seks år.

Det var en periode der vi var bortskjemte med å se det hver eneste helg. Nå er det faktisk hele seks år siden sist.

Men på lørdag vil Ole Einar Bjørndalen igjen være tilbake i skiskytternes favorittplagg - den gule ledertrøya.

– Det er svært lenge siden sist. Den lukter annerledes også, tror jeg. Ser ikke dette ålreit ut, lurer en glisende Bjørndalen når tester trøya.

41-åringen viste på onsdag at han også denne sesongen mener alvor, da han tok sin 94. verdenscupseier i skiskyting. Bjørndalen hadde naturligvis lengtet etter å dra den gule trøyea over seg på pallen, men det fikk han ikke muligheten til.

– Jeg fikk den ikke på premieutdelingen, så det er fint å få den nå. Vi har alltid fått utdelt den når vi får førsteplass i verdenscupen, men ikke denne gangen. Jeg var veldig skuffet over det, sier han.

– Den sitter litt stramt
Siden Bjørndalen sist fikk muligheten til å ikle seg gult har han blant annet bygget et rullende treningssenter på 20 tonn. Og skal man tro hovedpersonen merker han også noen forandringer på egen kropp.

– Jeg gleder meg til å starte med den i morgen. Den sitter litt stramt. Det virker som jeg har gått opp litt i vekt, så jeg må ned i vekt til i morgen, humrer kongen av skiskyting.

På lørdag skal han forsvare trøya på herrenes sprint. Bjørndalen tror og håper at de norske gutta i i vinter kan klare å sette Martin Fourcade på plass. Franskmannen har vunnet verdenscupen de siste fire årene.

– Denne trøya skal bli i det norske laget for vinteren, forsikrer Bjørndalen.