AKTUELLE FOR OILERS: Norges landslagstrener Roy Johansen og trener Sjur Robert Nilsen (t.h.) under VM-kampen i ishockey mellom Slovenia og Norge i Cez Arena i Ostrava tidligere i år.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
AKTUELLE FOR OILERS: Norges landslagstrener Roy Johansen og trener Sjur Robert Nilsen (t.h.) under VM-kampen i ishockey mellom Slovenia og Norge i Cez Arena i Ostrava tidligere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Dette er Oilers' kandidater til å erstatte Thoresen

– Det er kun to norske som er aktuelle for jobben, sier Oilers-investor Tore Christiansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kom nyheten om at Roy Johansen gir seg som landslagssjef for det norske ishockeylandslaget etter inneværende sesong, og at det blir Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen som blir hans erstatter.

Det betyr at det blir en ledig jobb i Stavanger når Thoresen gir seg i Oilers etter sesongen. Det er ikke flust av aktuelle norske erstattere, og det hele kan ende med at Johansen og Thoresen erstatter hverandre.

– Det er ikke så mange veldig mange norske som er ledige eller potensielle kandidater. Du har nevnt de to som er aktuelle der, sier Oilers-investor Tore Christiansen på spørsmål om Roy Johansen og Sjur Robert Nilsen kan være aktuelle.

– Langt unna noen avtale

Roy Johansen har vært en populær sjef for det norske ishockeylandslaget siden han fikk jobben i 2001. Nå har han blitt enig med Norges Ishockeyforbund om ikke å forlenge kontrakten som løper ut i 2016.

Selv om Tore Christiansen innrømmer at Johansen og Nilsen er de to eneste norske kandidatene, understreker han at det er en lang vei før noe konkret er på plass.

– Jeg har ikke sett lista til Pål (sportslig leder Pål Higson, journ.anm.), så det er altfor tidlig å si noe om det. Vi kommer ikke til å ha noe på det før vi kommer langt ut i sesongen, sier han.

Oilers-kandidaten leter etter jobb

Den andre norske kandidaten, Sjur Robert Nilsen, fikk nylig sparken som trener i den svenske kultklubben Leksand.

– Det er ikke unaturlig at han står på lista over potensielle kandidater. Men det er langt derfra til å komme til en avtale med ham, sier investor Christiansen.

Sjur Robert Nilsen bekrefter at han har vært i kontakt med flere klubber, men vil ikke si hvem han har snakket med. Han vil heller ikke kommentere Oilers-jobben.

– Jeg har valgt dette yrket, og det skal jeg fortsette med. Hvor det blir og på hvilket nivå, er det for tidlig å si noe om, sier Nilsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Forhaster seg ikke

Dersom det ikke blir noen av de to nevnte nordmennene, kommer det til å bli en utenlandsk trener som erstatter Petter Thoresen neste sesong.

– Vi begynner i NHL og så jobber vi oss oppover, sier Christiansen lattermildt.

Petter Thoresen har ledet Stavanger Oilers siden han forlot Storhamar i 2009. 54-åringen fullfører sesongen i Stavanger, og Tore Christiansen sier at rogalendingene ikke stresser med å få på plass en erstatter.

– Vi har flere navn på blokka, for vi har jo visst det en liten stund. Vi har en god trener ut sesongen, så vi skal nyte det mens vi har han, så skal vi komme på noe lurt etter sesongen.