Ødegaard-forfatter fikk sparken

– Brukte uakseptable arbeidsmetoder.

Det ble mye oppstyr da det plutselig dukket opp en bok om Martin Ødegaard etter overgangen til Real Madrid.

– Verken jeg eller min familie har hørt noe om denne boka, sa Ødegaard selv.

Boka «Martin Ødegaard» ble skrevet av den danske forfatteren og Real Madrid-kjenneren Michael Qureshi. Den forteller blant annet om 16-åringens eventyr så langt, men uten å ha vært i kontakt med hovedpersonen Ødegaard.

– Det er litt merkelig, mener Ødegaard.

Og nå mener flere enn Ødegaard at forfatteren er kontroversiell. Den danske avisen Ekstra Bladet har nemlig gitt Qureshi sparken som følge av hans arbeidsmetoder.

– Han har benyttet seg av uriktige navn på kilder som har opptrådt i hans historier, skriver avisen i en pressemelding, ifølge dansk TV 2.

– Qureshi har benyttet seg av arbeidsmetoder som ikke er forenlige med hva vi forventer av journalistisk arbeid, heter det videre.

TV 2 møtte forfatteren i sommer. Se intervjuet øverst i videovinduet: – Rafael Benítez ønsker å involvere Ødegaard mer.

Innrømmer skittent arbeid
Qureshi var ikke sen med å komme med sin forklaring på Twitter. Der tilstår han at arbeidsmetodene ikke har vært slik de burde ha vært fordi han blant annet ikke brukte rett navn på de han pratet med.

– Det handler i bunn og grunn om at jeg på fem utenlandske journalistkilder, av 50-60, brukte synonymer på dem da de ble sitert. Jeg skulle ha gjort det klart eller eventuelt gjort dem anonyme, skriver Qureshi på Twitter.

– Ingen grunn til å tvile på Ødegaard-boka
Den kontroversielle Ødegaard-boka ble gitt ut av Publicom. Forlagssjef Kjetil Kristoffersen mener man ikke skal være skeptiske til det som står i den - til tross for at forfatteren har vist seg å bruke urene arbeidsmetoder på jobb.

– Vi ble forelagt kilder i forbindelse med utgivelsen, og det arbeidet han gjorde med den boken var veldig solid, sier Kristoffersen til Aftenposten.

Etter at boka kom ut tidligere i år, sa Kristoffersen til TV 2 at det var en ufarlig bok som forteller en historie.

– Vi prøvde komme i kontakt gjennom Real Madrid, men lykkes ikke med det. Vi prøvde én gang, og da det ikke gikk brukte vi andre kilder som vi følte ga oss et godt grunnlag for å lage boken. Det er overhodet ikke noe dramatikk over dette.