Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etterretningskilder sier at IS planlegger å slå til mot et mål i Storbritannia som direkte oppfølging av blodbadet i Paris, ifølge den amerikanske nyhetskanalen CNN 

Britiske IS-sympatisører i Syria og Irak skal angivelig forsøke å komme seg tilbake til hjemlandet for å utføre et angrep.

HAN ER PÅ RØMMEN: Salah Abdeslam.
HAN ER PÅ RØMMEN: Salah Abdeslam.

Vurderingen av trusselbildet kommer samtidig som tusenvis av nordmann valfarter over den engelske kanal for julehandel og Premier League-fotball, men det er ikke sagt noe om når et angrep eventuelt er ventet å finne sted. 

Samme dag som massakren i Paris ble Aine Lesley Davis fra Hammersmith i Vest-London pågrepet i Tyrkia, mistenkt for å være på vei til Vest-Europa med planene for et storstilt terrorangrep.

– Realiteten er at det er stor terrorfare, og at dette også kan ramme i Storbritannia, sier kriminologiprofessor Suraj Lakhani ved University of Sussex til The Express.

TERRORMÅL: En utenlandsk turist slikker sol på Surin-stranden i Phuket i Thailand. FOTO: TEH ENG KOON / AP
TERRORMÅL: En utenlandsk turist slikker sol på Surin-stranden i Phuket i Thailand. FOTO: TEH ENG KOON / AP

Samtidig har russiske sikkerhetsmyndigheter (FSB) advart mot muligheten for et IS-relatert terrorangrep i Thailand.Ti syrere med forbindelse til det såkalte «kalifatet» har reist inn i Thailand, heter det ifølge et internt rundskriv i thailandsk politi. Dette skriver den tyske avisen Bild.

Mulige mål er feriebyene Phuket sørvest i Thailand og Pattaya, som ligger vel 15 mil sørøst for hovedstaden Bangkok. 

– Det er ingen grunn til panikk, understreker Winthai Suvaree, talsmann for militærregimet.

– Våre sikkerhetsstyrker har kontroll over situasjonen, sier han.

Samtidig er Frankrikes mest ettersøkte mann, Salah Abdeslam, fortsatt på frifot og som sunket i jorden. Torsdag ble det hevdet at han hadde hyret en bande med papirløse immigranter i Ungarn, ifølge AFP.

– Jeg kan bekrefte at en av hovedmennene bak Paris-terroren var i Budapest, sier Janos Lazar, stabssjef for statsministerr Viktor Orbàn.