Hyller Bjørndalen: – Galskap eller imponerende?

Lagkameratene mener det ikke er flaut å tape for en 41-åring.

I en alder av 41 knuste Ole Einar Bjørndalen alle konkurrentene i sesongåpningen i Östersund og tok sin verdenscupseier nummer 94 onsdag kveld. Med det beviste Bjørndalen at han virkelig er kongen av skiskyting.

Se intervjuet med Ole Einar Bjørndalen øverst i saken!

Etter seieren blir 41-åringen hyllet av lagkameratene etter den sterke prestasjonen.

– Galskap eller imponerende? Hehe, ikke vet jeg, men artig å være på nært hold da Bjørndalen på 42 år (fyller 42 i januar journ. anm.) vant for første gang på 4 år, skrev Emil Hegle Svendsen på Twitter.

– Ete heller en bæsj istedenfor for å gå et ræva renn til... Men stor applaus til dagens mann: Ole Einar Bjørndalen, kongen av skiskyting, skrev Johannes Thingnes Bø på Twitter.

– Han gir aldri opp

Thingnes Bø tror ikke dette blir siste gangen Bjørndalen står på toppen av seierspallen denne sesongen.

– Det er veldig imponerende. Det er perfekt det han leverer. Nå er han på topp igjen og han er sikkert så motivert som han har aldri vært før etter seieren. Nå blir han farlig utover, fortalte Thingnes Bø til TV 2.

Marin Fourcade trodde på forhånd at Bjørndalen kunne kjempe om seieren. Franskmannen så allerede på oppvarmingen at 41-åringen ville bli farlig.

– Jeg er glad at han vant. Han gjorde et godt løp, sa Fourcade til TV 2.

Lagkamerat Emil Hegle Svendsen tror ikke det er tilfeldig at Bjørndalen fortsatt er i skisporet i en alder av 41.

– Det som imponerer meg mest er at han aldri gir opp. Det er hans mantra. Når han er syk eller at alle sier han er for gammel, så kommer han tilbakem, gjør det beste ut av det og gjør alt riktig fra første dagen han har trent, sa Emil Hegle Svendsen.

– Tror 100 verdenscupseire er et lite mål for ham

– Føler alle jeg har brukt opp alle gode setninger om ham, men jeg er super-imponert over at han klarte det igjen. Han kommer tilbake gang på gang. Han er unik på det.

– Er det flaut å tape for ham?

– Det er ikke flaut å tape for ham. Han er tidenes mestvinnende. Da er det mye flauere å tape for Johannes. Han har ikke vunnet noe som helst, sa Tarjei Bø

Lagkameraten tror Bjørndalen vil prøve å gå for 100 verdenscupseire. Konkurrentene tror nemlig at 41-åringen ikke vil legge opp med det første.

– Jeg tror det er et lite mål for ham. Tror ikke at det er et hovedmål, men jeg tror det er kult for ham å ha noe å strekke seg mot. Han har ikke så mye å strekke seg for lenger. Han har jo vunnet alt, forklarer Tarjei Bø til TV 2.