Vintercoleslaw servert med avocadosmørbrød

Sunt og godt hos Wenche i dag.

Coleslaw:

  • 3-4 dl finsnittet rødkål
  • 1 ts salt
  • Ca 2 dl strimlet grønnkål (finner den sammen med andre salatvarianter i grønnsakdisken) eller kinakål
  • Olivenolje
  • 1 finhakket rødløk
  • 2-3 stk grovt revede gulrøtter
  • 1-2 grovt revet eple + litt presset sitron
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • 1 dl majones
  • 2-3 ss sennep eller ravigottesaus
  • Pepper, eventuelt litt salt

Slik gjør du:

Vintercoleslaw servert med avocadosmørbrød FOTO: TV 2 / TV 2
Vintercoleslaw servert med avocadosmørbrød FOTO: TV 2 / TV 2

Finsnitt kålen, vend inn salt, og la kålen stå og safte seg ca 10 min.
Finhakk løken og legg i iskaldt vann i ca 10 min (for mildere smak og sprø løk).
Surr grønnkålen i olje i varm panne, ca 30sekunder.
Rens og riv gulrot og eple (press på litt sitron slik at eplet ikke blir brunt).
Bland sammen matyoghurt og smak til med sennep/ravigottesaus og tabasko.
Vend inn i grønnsakene.

Avocadosmørbrød:

Stek brødskiver på begge sider i litt olivenolje i en stekepanne.
Tilsett gjerne et fedd hvitløk delt i to i pannen sammen med oljen.
Smør de stekte skivene med avocado.
Press over litt sitron.
Legg over tomater i skiver og eventuelt paprika eller skiver av slangeagurk.
Legg en skive over (smurt med avocado) og press lett sammen.
Server med vintercoleslaw.

 

Mer innhold fra TV 2