JUBELEN KAN STILNE: Denis Tsjerysjev jubler etter å ha gitt Real Madrid ledelsen mot Cadiz. FOTO: AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
JUBELEN KAN STILNE: Denis Tsjerysjev jubler etter å ha gitt Real Madrid ledelsen mot Cadiz. FOTO: AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER

Real Madrid risikerer å bli kastet ut av cupen

Brukte Denis Tsjerysjev i Copa del Rey selv om han var suspendert. Nå varsler motstanderne klage.

Cádiz-Real Madrid 1-3

Denis Tsjerysjev scoret Real Madrids ledermål mot Cadiz i den spanske cupen, men avgjørelsen om å bruke russeren i kampen kan vise seg å sende storklubben på hodet ut av turneringen.

Tsjerysjev var nemlig suspendert etter at han samlet for mange gule kort på lån hos Villarreal forrige sesong, og det var nok for sent å bytte han ut til pause.

– Ingen informerte oss

Det skriver blant annet AS, som gjengir brevet som viser at russeren var utestengt fra en kamp. Denne typen suspensjoner blir ikke strøket når man går over til en ny sesong.

– Verken det spanske forbundet eller Villarreal informerte oss om dette. Tsjerysjev var heller ikke klar over at han ikke var spilleberettiget, sier Real Madrid-direktør Emilio Butragueño, ifølge AS og har et ekko i trener Rafa Benitez.

– Ingen informerte oss om situasjonen. Så fort vi ble klar over det tok vi ham av banen, sier Benitez.

Det er ikke første gang Benitez går på en slik smell i tilfelle.

Som Valencia-trener i 2001 brukte han Dennis Serban i en Copa Del Rey-kamp mot Novelda. Serban var ikke spilleberettiget og Valencia røk på hodet ut av turneringen. Det skriver ElEconomista.

Varsler klage

Cadiz har til i morgen klokken 14 til å klage på avgjørelsen, men klubben bekrefter allerede nå at de vil klage.

– Hvis de har en ugyldig startellever, er det ingen tvil om at vi kommer til å melde det inn, sier Cadiz' klubbpresident Manuel Vizcaíno ifølge AS.

– Vi går videre med klagen med smerte, ettersom Real Madrid er en av våre venner, sier han til Marca.

I 2015 ble Osasuna kastet ut av Copa del Rey etter en lignende sak. Regelverket er klar på at laget som bruker ikke-spilleberettiget spiller automatisk taper kampen.

Real Madrid vant, men tapte?

Da saken ble kjent, var ikke Cadiz-supporterne sene å be. De sang fra tribunen: «Sjekk twitter, Benitez.»

Da Isco la på til 2-0 for Real Madrid sang de «Campeones, Campeones». Samme mann la på til 3-0, før Marquez reduserte  for Cadiz.

Real Madrid vant altså 3-1, men det spørs om det er nok.

Selv tomålsscorer Isco virket å være på siden til Cadiz, da han ble spurt om han ville klaget om situasjonen var omvendt:

– Det ville jeg sannsynligvis gjort, svarte spanjolen.

Det var forhåpninger knyttet til at Martin Ødegard kunne ha fått spille cupoppgjøret, men til tross for at fem Castilla-spillere var med i troppen ble den norske 16-åringen oversett.