VALENCIA-SJEF: Tidligere Manchester United-kaptein Gary Neville blir hovedtrener for Valencia ut sesongen. REUTERS/Stefan Wermuth
VALENCIA-SJEF: Tidligere Manchester United-kaptein Gary Neville blir hovedtrener for Valencia ut sesongen. REUTERS/Stefan Wermuth

Gary Neville blir hovedtrener i Valencia

Tar ansvaret for den spanske klubben ut sesongen.

Gary Neville blir ny hovedtrener i Valencia.

Det melder den spanske klubben på sine hjemmesider onsdag ettermiddag.

40-åringen tar over ansvaret for klubben frem til 30. juni 2016. 

Neville vil starte arbeidet førstkommende søndag og får sin første kamp som hovedtrener i Mesterliga-oppgjøret mot Lyon hjemme på Mestalla onsdag 9. desember.

– Jeg er spent på oppgaven som står foran meg, og jeg er stolt over å ha fått denne enorme muligheten. Valencia er en stor klubb med enorm prestisje og jeg husker godt fra min tid som spiller hvor lidenskapelige og lojale fans klubben har, sa Neville.

Gary Neville vil fortsette i jobben som England-trener kombinert med trenergjerningen i Valencia.

Hans bror Phil Neville har vært assistenttrener i den spanske klubben siden starten av sesongen, og ble utnevnt til caretaker for en knapp uke siden da Nuno fikk sparken som hovedtrener. Det er forventet at yngstebror Phil vil tre tilbake til rollen som assistent for sin eldre bror.

Den tidligere Manchester United-kapteinen har jobbet som assistent på det engelske landslaget siden 2012, og har samtidig gjort seg bemerket som Sky Sports-ekspert for sine opphetede diskusjoner med tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

Neville har vunnet Premier League åtte ganger, samtidig som han har vunnet alt av cuper, både nasjonalt og internasjonalt i løpet av sin karriere for Manchester United.