FORTSETTER KLOPP-FESTEN? Jürgen Klopp har kommet godt i gang som Liverpool-manager. Onsdag kveld kan det bli enda bedre ved å sikre semifinalebillett i ligacupen.FOTO: MARTIN RICKETT /
FORTSETTER KLOPP-FESTEN? Jürgen Klopp har kommet godt i gang som Liverpool-manager. Onsdag kveld kan det bli enda bedre ved å sikre semifinalebillett i ligacupen.FOTO: MARTIN RICKETT /

– En gyllen mulighet for Klopp til å vinne et trofé etter bare et halvt år

Øyvind Alsaker tror på en perfekt start for Liverpool-manageren med triumf i ligacupen.

Se Southampton - Liverpool direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra kl. 20.45!

Jürgen Klopp har fått en flott start som Liverpool-manager etter at han tok over klubben 8. oktober. The Reds har vunnet seks av de sju siste kampene og står kun med ett surt tap mot Crystal Palace under den karismatiske tyskeren.

Samtidig leverte de sesongbeste med en utrolig 4-1-seier borte over serieleder Manchester City forrige uke.

Pessimisme er dermed snudd til optimisme blant supporterne på Anfield, og Liverpool er både videre i Europaligaen og begynner for alvor å lukte på topp-fire i Premier League.

Noe tittelsnakk vil det likevel neppe bli snakk om blant Liverpool-fansen med det første. De kjenner utvilsomt på den såre skuffelsen etter nesten-tittelen i 2013/14-sesongen.

– Håper på drømmefinale med City og Liverpool

Men Klopp kan likevel lede Liverpool til en etterlengtet pokal allerede i februar neste år, tror TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker.

Onsdag kveld møter nemlig Merseyside-klubben Southampton i den siste kvartfinalen i ligacupen, der de tre andre semifinaleklare lagene – Manchester City, Stoke og Everton – ikke bør være avskrekkende for Klopps mannskap.

Storlag som Manchester United, Chelsea og Arsenal er allerede slått ut av turneringen.

– Dette er virkelig en gyllen mulighet for Klopp å vinne et trofé i sin første sesong i Liverpool. Og det bare etter et halvt år. Brendan Rodgers klarte til sammenligning ikke å vinne noe i løpet av sine tre sesonger, mens til og med Kenny Dalglish vant i sin andre periode (ligacupen i 2012), sier Alsaker til TV 2.

Den erfarne kommentatoren påpeker likevel:

– Southampton på bortebane er en svært tøff kamp. Denne kvartfinalen kan fort bli den tøffeste kampen Liverpool får før de eventuelt vinner ligacupen. De andre tre lagene er også gode, og City er åpenbart en stor favoritt. Jeg håper og tror på en drømmefinale på Wembley mellom City og Liverpool, der førstnevnte naturlig nok vil være ute etter revansje for 1-4-tapet, sier han.

– Klopp tar ligacupen på alvor

Den overnevnte ligacup-pokalen i 2012 var faktisk forrige gang Liverpool løftet en pokal i England. At det har gått snart fire år uten en ny triumf er ikke godt nok i den fotballgale byen.

Alsaker understreker derfor hvor viktig en Klopp-ledet tittel nå vil kunne være.

– Det vil bety utrolig mye. Det er få Liverpool-managere som har fått tre sesonger uten å vinne. Det er virkelig en gyllen sjanse for Klopp til å sette standarden tidlig. Det virker også som Klopp tar ligacupen på alvor og vil mønstre de beste han har tilgjengelig. Jeg ser derfor for meg et slagkraftig mannskap mot Southampton, sier han.

Og fortsetter:

– Det betyr at vi kan få se både Jordan Henderson og Daniel Sturridge på banen. Philippe Coutinho er også ventet å være tilbake. Skadesituasjonen i Liverpool er nemlig i ferd med å lysne betraktelig, og det er gode nyheter også inn mot juleprogrammet.

Alsaker mener likevel ikke en eventuell ligacuptittel vil være så viktig for Klopps omdømme, forventningspress og umiddelbare fremtid i Liverpool.

– Nei, han vil nok få god tid til å bygge videre. En seier i ligacupen denne sesongen vil bety mer for spillergruppens «momentum» her og nå og gi de et enda større løft. Det ville unektelig vært en perfekt start for Klopp. Men jeg tenker nok at en solid ligainnspurt og en topp-fire-plassering vil være viktigere for fansen og klubben enn en seier på Wembley i februar, sier han.

– Wembley vil være et eventyr

Men hvis det skulle bli en tur til Wembley på nyåret vil det naturlig nok løfte «Klopp-mania» til nye høyder i Beatles-byen.

– Bare det å komme seg til Wembley er en fest for alle lag. Og for Klopp vil det være som eventyr å kunne invitere Liverpool-fansen dit i sin første sesong. Han er allerede godt likt av supporterne, men suksess i ligacupen vil løfte det ytterligere, sier Alsaker.

Ligacupen har tradisjonelt sett vært den soleklare lillebroren til FA-cupen når det gjelder prestisje blant de engelske lagene. 

Dette har imidlertid endret seg noe de siste årene, til Alsakers store glede.

Ligacupen er fortsatt langt mindre prestisjefylt enn den tradisjonsrike FA-cupen, men riften om pokalen er blitt større.

– Ligacupen var rett og slett ganske b-preget tidligere, men dette har endret seg merkbart de siste ti årene. Cupen er faktisk blitt veldig bra og det er tydelig at flere av storlagene satser mer på den, sier Alsaker.

– Presset og forventningene om pokaler er også blitt større blant de store klubbene. Og hvis man ikke er en åpenbar tittelkandidat i Premier League, så er ligacupen en ypperlig anledning. Fansen elsker også å få et nytt trofé, selv om det «bare» er ligacupen, sier han.

PS! Liverpool har for øvrig den soleklare rekorden i antall seirer i ligacupen med åtte pokaler siden oppstarten av turneringen i 1960. Chelsea og Aston Villa er nærmest med sine fem seirer hver.