Spår het affære etter kontroversiell takling

Men ekspertene er enige: – Helt riktig å frifinne Filip Gunnarsson.

Kun fem dager etter at Filip Gunnarssons takling på Tony Romano skapte stor debatt, møtes Vålerenga og Lørenskog til ny kamp i Jordal Amfi tirsdag kveld.

Mandag ble Gunnarsson frikjent for taklingen, etter at Vålerenga kunne legge frem bildebeviser som viser at Gunnarsson ikke treffer Romano i hodet, men i skulderen.

– Det kjennes godt ikke å ha gjort noe. Det er sånn det skal være. Har det ikke skjedd noe, så skal man heller ikke dømmes for noe, sier Gunnarsson til TV 2.

Ordkrigen fortsetter

I Lørenskog-leiren reageres det med vantro over at svensken slipper unna straff etter taklingen.

– Personlig synes jeg det er helt utrolig at Gunnarsson ikke får en match eller to for en sånn takling. Sånne taklinger kan man jo sette inn hver kamp, men det handler om respekt for motspiller. Når man går inn med sånn kraft er det med intensjon om å skade en spiller. Det synes jeg var ganske sjokkerende, sier Lørenskogs Steffen Thoresen.

Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen er på sin side lei av debatten rundt taklingen.

– Det er bare Lørenskog i hele norsk hockey som syns det. Han ble frikjent, så det er patetisk av Lørenskog å gnåle mer om den. Alle har sett taklingen nå, og det er ren skulder mot skulder. Hvis han ikke hadde vært uheldig og gått i isen, så hadde ingen snakket om det i dag, sier han.

På motsatt side står Lørenskogs trener, Kenneth Larsen.

– Første treffpunktet er jo ikke hodet, men Tony [Romano, journ.anm.] sier at han får noe i hodet og detter av det, så slår han hodet i isen, sier Larsen.

Ekspertenes dom: – Riktig avgjørelse

TV 2s ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm sier han har sett episoden en rekke ganger fra alle hold og vinkler. Han er klar i sin dom.

– Jeg synes taklingen til Gunnarsson er fin, jeg. Jeg er helt enig i den avgjørelsen som er tatt, sier Dahlstrøm.

Han får støtte av ekspertkollegaen Bjørn Erevik.

– Jeg har sett bildene på nytt igjen, så jeg ble ikke veldig overrasket. Det ser ut som treffpunktet er på skulderen, så da var det ikke noen takling på hode eller nakke, sier Erevik.

Han er imidlertid enig med Steffen Thoresen i at Gunnarsson kunne dempet farten noe før taklingen.

– Selv om han ble frikjent så betyr ikke det at taklingen var unødvendig. Man skal ha respekt for motstanderne sine. I den situasjonen er det helt unødvendig, og det synes jeg ikke noe om.

Frykter ikke hevnaksjoner

Til tross for at Lørenskog-leiren ikke mener at det var riktig å frifinne Gunnarsson, understreker de at ikke har noen planer om å hevne seg.

– Vi har ikke noen mulighet til å fly rundt der og være bajaser, for det har vi ikke råd til. Men vi må være forberedt på at Vålerenga spiller tøft, sier Steffen Thoresen.

Vålerengas Erik Follestad Johansen tror at det kommer til å bli hett på Jordal.

– Det blir det helt sikkert. Med den situasjonen i bakhodet så blir det nok ikke lagt noe mellom der. Vi har samme innstilling som vi hadde i forrige match. Vi går ikke ut der og trekker oss i taklinger, men vi kan ikke skade noen heller, sier Follestad Johansen.

Hockeyekspert Bjørn Erevik gleder seg til kveldens kamp, som sendes på TV 2 Sportskanalen fra klokken 18.30. 

– Det kommer sikkert til å være hete følelser. Forhåpentligvis kommer det til å bli en ren kamp med høy intensitet og mye fysisk tilstedeværelse, for man kommer ikke til å vinne noen hockeykamper med en haug av folk i utvisningsboksen.