Gunnarsson frikjent for «skrekktaklingen» 

Vålerengas Filip Gunnarsson slipper videre straff for taklingen på Tony Romano.

Vålerengas Filip Gunnarsson slipper flere kampers karantene for taklingen på Lørenskogs poengkonge Tony Romano torsdag kveld.

Det skriver VIF Hockey på sine nettsider.

Gunnarsson fikk matchstraff for taklingen, og måtte også stå over kampen mot Frisk Asker søndag.

– Jeg opplever at det er et rent overfall. At det ikke har noe med pucken å si. At han går i kroppen og at første treffpunkt er albue i ansiktet. På gaten hadde du fått lang fengselsstraff for å gjøre noe sånt. Du kan se på ansiktet til Tony at han er blitt mishandlet, sa Lørenskog-trener Kenneth Larsen til TV 2 etter kampen.

BILDET: Her er bildet Espen Knutsen mener frikjenner Filip Gunnarsson og samtidig beviser at taklingen ikke var mot hodet.
BILDET: Her er bildet Espen Knutsen mener frikjenner Filip Gunnarsson og samtidig beviser at taklingen ikke var mot hodet.

Mens på Jordal var man langt fra enig i at taklingen var utenfor regelverket.

– Kenneth (Larsen) tar helt feil. Slik bildene viser, og som dommerne innrømmet etter kampen i går, er det ikke en takling mot hodet i hele tatt, kontret Vålerenga-trener Espen Knutsen.

Reaksjonene i TV 2s HockeyXtra-studio var sterke da reprisene av taklingen rullet over skjermen, men i ettertid har det dukket opp bildebeviser som taler til Gunnarssons fordel, og nå har altså svensken blitt frikjent av Norges Ishockeyforbund.

– De bildene vi hadde på torsdag så ikke bra ut i det hele tatt, og vi reagerte på det vi så. Nå viser det seg da at det dukket opp andre bilder i ettertid og da tenker jeg det er riktig, sier hockeyekspert Geir Hoff til TV 2.

– Forbundet har fått bilder fra alle forskjellige vinkler, og da er det helt fair. Jeg går ut fra at de som har idømt han den ene kampen har sett dem og da går jeg ut fra at det er riktig, sier han. 

Dermed forventes det at 24-åringen blir å finne på isen når Vålerenga tar imot nettopp Lørenskog i et utsatt oppgjør tirsdag kveld.

Kampen mellom Vålerenga og Lørenskog ser du på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo tirsdag kl. 19.