Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder CNN. 26 år gamle Salah Abdeslam har vært den mest ettersøkte mannen i Europa etter at den antatte arkitekten bak angrepet, Abdelhamid Abaaoud, ble drept i den omfattende politiaksjonen mot en leilighet i Saint-Denis 18. november.

Omfattende jakt

Abdeslam har vært på rømmen siden terrorangrepet i Paris fredag 13. november. Han skal ifølge politiet være den eneste overlevende gjerningsmannen etter angrepene i Paris, og er fortsatt på frifot.

Store politistyrker har jaktet Abdeslam, både i Frankrike, Belgia og Tyskland. Han beskrives som svært farlig. Nå opplyser etterretningskilder til CNN at han kan ha kommet seg vekk fra Europa og til Syria.

Stanset i grensekontroll

Abdeslam leide en svart Volkswagen Polo i Belgia før terrorangrepene. Bilen ble senere funnet forlatt nær konsertlokalet Bataclan, som var ett av terroristenes mål.

Bare få timer etter angrepene i Paris fredag kveld ble han stanset i en bil av politiet nær grensen til Belgia. Politibetjentene sjekket identifikasjonen hans og lot ham deretter kjøre videre. 

Han er belgisk statsborger, og én av tre brødre som trolig deltok i angrepet. Politiet mener han hjalp til med biler og annen logistikk under angrepet.