Northug vant spurten bak suverene Johnsrud Sundby

Trippelt norsk på jaktstarten i Kuusamo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RUKA/BERGEN (TV 2): Martin Johnsrud Sundby gikk ut først og var aldri truet på herrenes jaktstart i avslutningen av verdenscupåpningen og minitouren i Finland.

På det meste skilte det over minuttet i favør av Johnsrud Sundby, og selv om han roet godt ned mot slutten ble det en enkel seier for mannen som har vunnet verdenscupen to år på rad.

Da var det mer spennende hvem som skulle ta plassene bak ham.

Finn Hågen Krogh gikk ut som nummer to, og ut på sisterunden så det ut til å dreie seg om en kamp mellom han Didrik Tønseth og italienske Francesco De Fabiani, men de fikk raskt selskap av flere i det som utviklet seg til å bli et virkelig rotterace inn mot mål.

Blant de som ville være med å kjempe var Petter Northug, ganske utrolig med tanke på at han etter ti av 15 kilometer lå som nummer 27 i feltet.

Han rykket i den siste lille kneiken rett foran mål og sikret seg med det andreplassen.

– Vi hadde vel nesten avskrevet ham i dag. Han var nummer 27 da det gjenstod fem kilometer – med langt opp til andreplassen. Men så plukket han én etter én, og det rykket i siste bakken var helt rått. Petter fortsetter akkurat der han slapp, men det er fortsatt langt opp til Martin, sier Odd-Bjørn Hjelmeset til TV 2.

Selv er Northug fornøyd med egen prestasjon.

– Jeg veldig fornøyd med å ta en andreplass og 160 poeng totalt her. Jeg må noen år tilbake siden jeg hadde en så god start, sier Northug til TV 2.

Finn Hågen Krogh fikk også kastet seg foran De Fabiani på de siste meterne og sikret med det at Norge tapetserte pallen i minitouren.

– Jeg er kjempefornøyd. Det ble en krig fra start til mål, og noe mer enn dette kunne jeg ikke fått ut av dagen. Når man ligger bak Martin fra start er det ingenting man kan gjøre med ham, sier Krogh til TV 2.

Northug kom i mål 44 sekunder bak Johnsrud Sundby, og to foran Krogh.

– Akkurat denne helgen har det vært innmari allright å være meg. Jeg har hatt ekstrem gode ski, har hatt en bra kropp og en god helg. Jeg må jobbe hardt for å få til dette hver helg, sier Johnsrud Sundby til TV 2.

Han har vunnet to løp, men mener kanskje at det beste han har gjort denne helgen er det han ikke vant: da han gikk videre fra prologen på sprinten.

Det er ikke dagligdags for ham.

– Det aller morsomste var kanskje prologen på fredag, gliser han.