Ny fantastisk triumf for Aksel Lund Svindal: – Utrolig deilig

Aksel Lund Svindal knuste konkurrentene i søndagens super-G-renn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aksel Lund Svindal slo til med nok en triumf i Lake Louise da han vant søndagens super-G-renn 35 hundredeler foran Østerrikes Matthias Mayer.

Se Lund Svindals siste triumf i Sportsnyhetene øverst!

Italienske Peter Fill ble nummer tre, 0,45 bak suverene Lund Svindal. Nordmannen gjør det vanligvis skarpt i Lake Louise.

Lund Svindal til TV 2: – Utrolig deilig
Søndagens seier var hans åttende på det canadiske skistedet.

– Utrolig deilig. Dette er viktig for selvtilliten før Beaver Creek, slår Lund Svindal fast overfor TV 2 Sporten etter triumfen.

Og fortsetter:

– Jeg gjør en liten feil midtveis som på lørdag, men beholder godfølelsen likevel. Jeg er aggressiv og drar med meg mye fart mot slutten. I mål ser jeg at det er grønt igjen. Jeg er i kjempeform, konstaterer alpinstjernen.

– Betyr enormt for Aksel
Fysisk trener for alpinlandslaget, Lars Mæland, mener de to verdenscupseirene betyr enormt for Lund Svindal.

– Aksel er tilbakeholden, men det er ingen tvil om dette betydde utrolig mye for ham. Det var en lettelse for alle, sier han.

Triumfen i Lake Louise var forøvrig Lund Svindals 27. seier totalt i verdenscupen.

– Sportslig var det et god gjennomført renn. Han traff på de riktige punktene rent og fint. Det var rett og slett et sterkt renn, sier alpinlandslagets sportssjef Claus Ryste til TV 2 Sporten.

– Og det viser at Aksel trives i Lake Louise. Det er vel den åttende seieren hans totalt der. Han har vært veldig motivert etter å ha vært skadet i ett år, og at han leverer på de to første forsøkene lover vledig godt for sesongen, sier Ryste.

– Aksel var i en egen liga
Sportssjefen vil imidlertid ikke være med på at Lund Svindal utklasset konkurrentene i super-G.

– Men det var veldig sterkt renn. Jeg vil si at Aksel Lund Svindal var i en egen liga, konkluderer han.

Ryste gleder seg stort over at Norge fikk hele tre utøvere blant de ti beste.

– Jansrud viser at han henger godt med i fartsdisiplinene og kjører fantastisk godt på ski. Men han havnet litt lenger nede enn det han selv hadde håpet på. Uansett tror jeg Kjetil blir å regne med i toppen fremover dersom han treffer hele veien ned, sier han.

– Og at Kilde med startnummer 56 kjører seg opp til en 15. plass på utforrennet lørdag, og til en tiendeplass med startnummer 28 i super-G, er veldig, veldig godkjent. Det var et kjemperesultat for Kilde, mener sportssjefen.

Nærmest lover ny seier
Den norske alpinsstjernen gikk helt til topps i sesongens første utforrenn lørdag, og satset alt på å følge opp suksessen i super-G i Lake Louise dagen derpå.

Italienske Peter Fill, som måtte se seg slått av Lund Svindal i utforrennet, tok tidlig ledelsen da han kjørte inn til tiden 1.29,75. 

Max Franz fra Østerrike og amerikanske Travis Ganong la seg bare seks hundredeler bak før nordmennene skulle i aksjon.

Lund Svindal hadde startnummer 19, etterfulgt av Kjetil Jansrud med startnummer 20 – begge med ambisjoner om å gå helt til topps.

Jaget fart i hver eneste sving
Lund Svindal leverte et strålende renn og jaget fart i hver eneste sving i den samme bakken han tok sin første seier i verdenscupen noensinne i for ti år siden.

Før sluttpartiet ledet han med 0,30 sekunder og overtok ledelsen med tiden 1,29.30. Det var 0,45 sekunder foran Peter Fill over målstreken.

Østerrikes Mattthias Mayer truet en periode Lund Svindal, men han endte til slutt som nummer to, 0,35 bak den suverene vinneren fra Norge.

Ny skuffende dag av Jansrud
Lagkamerat Kjetil Jansrud holdt samme fart som Lund Svindal i det øverste partiet.  

Men Jansrud tapte fart mot slutten, og havnet til slutt 0,54 bak Lund Svindal. Han ble til slutt nummer sju.

Aleksander Aamodt Kilde startet med nummer 28 og gjennomførte et oppløftende renn. Han kjørte inn til en tiendeplass.