Skademareritt og uavgjort for Arsenal

– Dette kan være skikkelig trøbbel for hele sesongen til Arsenal. 

Norwich 1-1 Arsenal

Norwich hadde bare slått Arsenal én gang på de siste 13 forsøkene i Premier League. De skulle ikke få det enkelt denne gangen heller.

Arsenal dominerte nemlig store deler av den første omgangen, men på et eller annet vis klarte Norwich å rive til seg en utligning like før pause. Deretter overtok også hjemmelaget kontrollen over kampen.

I seg selv en stor skuffelse for Arsenal, som i tillegg fikk god grunn til å være bekymret for de kommende ukene. Både Koscielny og Sánchez måtte nemlig forlate banen med skader.

– Et tungt slag

TV 2s eksperter var skuffet over det Arsenal leverte etter baklengsmålet like før pause.

– Jeg synes Arsenal mangler tøffhet i hodet. De mangler noen som står frem når det kladder. Det synes jeg vi så tydelig utover i den andre omgangen, mente TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller, som imidlertid var minst like opptatt av skadene.

– Dette kan være skikkelig trøbbel for hele sesongen til Arsenal.

Det samme tenkte også Arsène Wenger:

– Vi vet ikke hvor lenge Sánchez blir ute, men det er et tungt slag for oss. I tillegg avsluttet Cazorla kampen på ett bein, mens Koscielny måtte gå av banen tidlig. Vi må vurdere situasjonen i morgen, sa en tydelig bekymret Arsenal-manager.

Lekkert av Özil

Kampen åpnet dårlig for Arsenal da en hofteskadet Laurent Koscielny måtte erstattes av Gabriel etter bare ti minutter.

Innledningsvis hadde det lite å si for bortelaget, som i svært liten grad ble truet av et tamt Norwich-lag. Fremover på banen hadde både Giroud, Özil og Sánchez store sjanser til å gi Arsenal ledelsen, men avslutningene stod ikke i stil til et tidvis glimrende forarbeid.

Det var uansett tydelig at Norwich levde på lånt tid, og like før halvtimen fant Özil veien til nettet. Og ved denne anledningen stod avslutningen virkelig i stil til forarbeidet.

Ut av nær sagt ingenting skulle imidlertid Norwich kjempe seg tilbake i kampen like før pause. Lewis Grabban ble stående alene i sekstenmeteren og pirket ballen forbi Cech.

Norwich nærmest etter pause

Hvis ikke Koscielnys skade alene var god nok grunn til å skape bekymring for Arsenal, så måtte også Alexis Sánchez forlate banen med noe som minnet om en lårstrekk.

Svært dårlig nytt for Arsène Wenger, som allerede hadde Arteta, Coquelin, Walcott, Welbeck, Wilshere og Rosicky på skadelisten.

Det kunne gått fra vondt til verre uten Petr Cech, som 20 minutter før slutt produserte en strålende énhåndsredning.  

Utover i den andre omgangen var det i det hele tatt også Norwich som var nærmest seieren, men det endte 1-1 på Carrow Road.