Lund Svindal kapret seieren i utfor-comebacket: – Viser en enorm styrke

Aksel Lund Svindal vant sesongens første utforrenn.

Aksel Lund Svindal stilte lørdag kveld til start i utfor for første gang siden VM i Beaver Creek i februar.

Og for et comeback i det ble for den norske alpinstjernen.

32-åringen gikk helt til topps i utforrennet i verdenscupen i Lake Louise etter å ha slått italienske Peter Fill med ett fattig hundredel. 

Lund Svindal til TV 2: – Jeg ga bare sinnssjukt gass
Lund Svindal lå bak Fill nesten hele rennet, men etter en forrykende avslutning i solskinnet i Lake Louise kapret han seieren.

– Jeg ga bare sinnssjukt med gass fordi Fill hadde kjørt så fort. Det var ekstremt digg å se grønt lys i mål etter å ha kjempet så hardt for det, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten på telefon fra Lake Louise.

– Nå gleder jeg meg bare til søndag, og skal kjempe hardt for å vinne det rennet også. Dette var en veldig god start på sesongen, sier en tydelig fornøyd Lund Svindal.

Se Lund Svindals seiersrenn i Sportsnyhetene øverst!

Nordmannen kjørte inn til tiden 1.47,29, mens Fill noterte seg for 1.47,30. Amerikanske Travis Ganong ble nummer tre med tiden 1,47,65.

Kjetil Jansrud spår at lagkameraten vil havne øverst også i kommende utforrenn denne sesongen.

– Jeg er veldig glad på Aksels vegne. Han viser at han blir tøff denne sesongen, sier Jansrud til TV 2 Sporten.

– Rett og slett et supert comeback
Sportssjef for alpinlandslaget, Claus Ryste, er mektig imponert over Lund Svindals triumf.

– Han gjør jo et supert comeback, og selv om Lund Svindal startet i Sölden, så var det dette rennet han hadde sett frem mot. At han leverer på første sjanse viser jo en enorm styrke, sier Ryste til TV 2 Sporten, og legger til:

– Dette var rett og slett en veldig sterk prestasjon, og viser at Lund Svindal har fått forberedt seg godt og trent bra hele høsten. Usikkerheten har alltid ligget der etter å ha vært ett år skadet, men nå fikk vi svaret og det var rett og slett gode greier, sier en fornøyd sportssjef.

– Hva betyr triumfen i Lake Louise for resten av sesongen?

– Jeg tror dette viser at vi har lov til å ha gode forventninger til fartsdisiplinene fremover, konstaterer han.

Forrige seier i utfor i verdenscupen for Lund Svindal kom i Bormio 29. desember i 2013. Han var riktignok best i utfordelen av superkombinasjonen i Wengen en halv måned senere.

Skuffende for Jansrud
For Kjetil Jansrud gikk det tyngre. Han maktet ikke å følge opp de gode resultatene på trening og havnet 0,77 sekunder bak Aksel Lund Svindal.

Jansrud endte til slutt på en skuffende niendeplass. Han får imidlertid en sjanse til å revansjere seg under søndagens super-G.

– Det er en del av gamet. Småfeil ødelegger på toppen av traséen. Jeg føler meg i god form, så jeg kommer sterkt tilbake på søndag, sier han til TV 2 Sporten.