Odin (13) får stjernehjelp før Norske Talenter-finalen

Gitarlegenden Frode Alnæs har skrevet låta Odin skal fremføre i finalen.

Odin Landbakk (13) ga Norske Talenter-dommerne hakeslepp da han rocket løs med elgitaren i et forrykende tempo på auditionen

Dommerne – Mia Gundersen (53), Bjarne Brøndbo (50), Linn Skåber (45) og Suleman Malik (24) – ga stående applaus og sendte ham videre i konkurransen.

SKREV LÅT: Frode Alnæs, gitarist i bandet Dance With A Stranger, skrev låten Odin Landbakk fremfører i Norske Talenter-finalen. Dette bildet er fra 2007 da Dance With A Stranger lanserte samleplate.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
SKREV LÅT: Frode Alnæs, gitarist i bandet Dance With A Stranger, skrev låten Odin Landbakk fremfører i Norske Talenter-finalen. Dette bildet er fra 2007 da Dance With A Stranger lanserte samleplate. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

– Odin, da du gikk inn på scenen så jeg en sjenert og forsiktig guttunge på 12 år. Og så plugger du inn gitaren, og vi blir blåst bak i lokalet. Vi er bergtatt! sa Brøndbo etter auditionen.

Under semifinalen 13. november overbeviste han TV-seerne, og ble sendt til finalen.

Fikk låt av Frode Alnæs

Nå er den unge gitarentusiasten klar for å opptre i selveste Norske Talenter-finalen som sendes fredag klokken 19.30 på TV 2. Og låta han skal spille, «Strengedansen», er spesialskrevet av ingen ringere enn Frode Alnæs (56) fra Dance With A Stranger.

– Det er helt utrolig, egentlig. Jeg synes det var veldig kult, og han er jo en utrolig god gitarist og komponist, så det var veldig kult, sier Odin til TV 2.

Historien om «Strengedansen» går tilbake til juli da Odin og hans far Dag Inge kontaktet Alnæs for å høre om han hadde noe musikalsk på lur.

Frode Alnæs syntes oppgaven var fristende.

– Faren spurte om jeg kunne lage en låt til Odin, og jeg synes det var morsomt. Jeg lurte lenge på hva jeg skulle lage. Han er jo veldig virtuos – som unge gitarister gjerne er – så jeg måtte øve selv for å få det til. Jeg lagde først en bluesaktig låt som var litt i «Still Got the Blues»-gaten til Gary Moore, men det var for sakte for Odin, sier Alnæs lattermildt til TV 2.

– Det var bare hyggelig å hjelpe.

Odin selv innrømmer at «Strengedansen» ikke er den enkleste låten å spille.

– Det tok litt tid å finne ut av den- Den er ganske vanskelig. Men jeg synes den er tøff, så jeg tror det går bra.

Spilte med Dance With A Stranger som åtteåring

Odins far og Dag Inge kjenner hverandre fra Tahitifestivalen i Kristiansund, som Alnæs grunnla og Dag Inge var festivalsjef for.

– På Tahitifestivalen hadde vi en barnefestival med unge artister og talenter. Odin var vel 8-9 år gammel og vi i Dance With A Stranger skulle spille Dire Straits' «Sultans of Swing» med ham – og vi spilte feil! Han kunne låta bedre enn oss, så vi måtte se på ham. Og han er venstrehendt, så vi ble helt sveiseblinde alle sammen, sier Alnæs og ler.

– Han er er kjempetalent og er veldig ivrig på det han holder på med. Han kan nå langt i Norske Talenter og ellers.

Å skrive låter for andre er ikke noe Alnæs gjør ofte.

– Nei. Jeg er utøvende musiker, og verken underviser eller lager låter for andre gitarister. Men både Odin og jeg er fra Kristiansund, så vi må backe hverandre opp litt.

Fikk Satriani-hjelp på audition 

Dette er ikke første gang Odin får stjernehjelp. På auditionen ønsket han å fremføre «Satch Boogie» og «Surfing with the Alien» av gitarlegenden Joey Satriani, så han sendte en epost til Satrianis manager og spurte om tillatelse til å bruke dem. Da svaret kom, var det Satriani selv som var avsenderen – og han ga ikke bare sin tillatelse til å spille låtene, men la i tillegg ved sine private backingtracks han selv bruker.

Etter at auditionen var vist på TV 2, fikk Odin en ny epost av Satriani: «Odin, Congratulations on your exiting performance. You were awesome! Best of luck with the upcoming competitions. Joe.»

  • Norske Talenter-finalen sendes fredag klokken 19.30 på TV 2.