Seerstorm etter fiktivt Norske Talenter-innslag – TV 2 beklager

Se innslaget som skapte sterke reaksjoner. 

Reaksjonene strømmer inn til TV 2 etter et fiktivt nyhetsinnslag som var en del av opptredenen til dansegruppa Aces Crew i fredagens Norske Talenter-finale

I innslaget, som du kan se øverst i artikkelen, får vi se TV 2 Nyhetenes logo før anker Arill Riise (56) leser opp en dyster beskjed.

– Det vi vet nå er at naturkatastrofer rammer store deler av verden. Vi i TV 2 Nyhetene sender så lenge vi kan. Alt vi kan si nå er: Ta vare på hverandre. Kom dere i sikkerhet, sier han i videoen du kan se ovenfor. 

TV 2 beklager

Innslaget var ment som en introduksjon til dansen til Aces Crew, men har skapt sterke reaksjoner hos norske TV-seere.

TV 2, som har redaktøransvar for alt som sendes i programmet, tar tilbakemeldingene fra TV-seerne på alvor. Siv Aamot, programredaktør for Norske Talenter, kommer med en beklagelse til publikum som reagerer.

– Vi har forstått at historien Aces fortalte i kveldens sending av Norske Talenter om en forestående naturkatastrofe har vakt reaksjoner. Vi beklager om noen har følt seg støtt av virkemidlene som ble brukt, sier hun.

Seere raser mot innslaget: – Det er for drøyt!

Facebook-siden til talentprogrammet raser debatten.

– Fy faen, dere skremte meg med den nyhetssendingintroen! Skrudde akkurat på TVen og fikk nesten panikk, skriver én bruker.

– Veldig dårlig intro med nyhet ... Jeg trodde det ble avbrutt med nyheter om at noe helt forferdelig hadde skjedd. Fikk helt vondt i magen, skriver en annen. 

En tredje reagerer på timingen for innslaget. 

– Det er for drøyt! Spesielt med tanke på hva som skjer i verden for tiden! Jeg stod på kjøkkenet og hørte nyhetene kom på TVen for å se hva det gjaldt. Ble skremt og tankene fløy om hva vi skulle gjøre med ungene! Dette var pokker'n meg for drøyt, raser vedkommende.

Aces Crew: – Ville ikke skremme folk på ordentlig

Når TV 2 tar en prat med jentene i Aces Crew, som består av Irma Micaela Gilboe (18), Anna Manuela Giacopinelli (21), Djerika Buccat (21) og Diska Livia (23), backstage på Lørenskog hus, der finalen sendes fra, er de lei seg for at folk ble redde. Samtidig mener de at det ikke bare er problematisk at folk har fått en øyeåpner.

– Hele poenget vårt med dette stykket er at folk skal åpne øyene. Vi vil selvfølgelig ikke skremme folk på ordentlig, men hvis vi klarte å folk til å virkelig føle den frykten før de skjønte at det ikke var ekte, så kanskje vi kan få dem til å føle «hva om dette var ekte og hva hadde jeg gjort hvis det hadde vært det», sier Diska.

Irma Micaela sier at hun håper seerne også kan ta innover seg det som skjedde etter det fiktive innslaget.

– Jeg håper folk kan fokusere mer på helheten og dansen og budskapet. Ikke bare de sekundene i starten. Dette skjer veldig mye i verden så det at vi kan skape litt reaksjoner synes jeg er bra, sier hun.

– Vi ser på dette som kunst. En del av kunsten er å vekke følelser hos folk. Vi vil selvfølgelig ikke at små barn skal bli redde, men at voksne åpner øyenene, synes vi er bra, avslutter Diska.

  • Følg Norske Talenter-finalen videre på TV 2 og på TV2.no.