Dommerne lamslått av Fusion Crew: – Norges beste dansere! 

Se alle finalistenes opptredener – og hva dommerne mener om dem – her. 

Fredag kveld er det klart for storslått finale i årets Norske Talenter, direkte fra Lørenskog hus. 

Tolv finalister står på scenen for å kjempe om seieren, som inkluderer en pengepremie på 500.000 kroner.

Nedenfor kan du se hva de fire dommerne Mia Gundersen (53), Bjarne Brøndbo (50), Linn Skåber (45) og Suleman Malik (24) mener om kveldens talenter.

Du kan også se alle opptredenene.

Elkjøp-ansatt Lars imponerte med klassiker

Lars Hansen (43) fikk æren av å være første finalist ut i kveld. Han fant veien til finalen på grunn av sin lidenskapelige sang. 43-åringen fremfører det han kaller «oldies, but goodies», og sang seg til finalen med Celine Dions «All By Myself».

I kveld valgte han å synge klassikeren «Bridge Over Troubled Water». 

Det mente dommerne var et godt valg. 

– Det som var bra før, det feinschmecker du nå. Det blir bare bedre og bedre! Du har fått mer selvtillig, men ikke for mye. Du har følelsene utenpå huden, og det er så bra. Det må du bare fortsette med, sa Linn.

Også Suleman var positiv.

– Jeg skal gjøre det ganske kort. Jeg elsker å se deg opptre! Du er selvsikker og du vet hva du gjør. Hele bandet og hele settet var on point. Gratulerer, sa han.

Bjarne hadde også ros å komme med til sangeren, som til vanlig jobber i butikk. 

– Det verste som kan skje nå, er at Elkjøp mister sin beste medarbeider. Det her var bra. Veldig bra!

Suleman om Zeven Up: – Helt rått!

Dansegruppa Zeven Up består av Eskild, Sara, Johanne, Maxima, Heddy og Mathea, som alle er i alderen 13-14 år og fra Molde.

De var andre finalist på scenen i kveld. 

Suleman, som er danser, mente dansen satt. 

– Nå merker man at dette er finalen, altså! Det her er helt rått! Helt rått! Av alle gangene dere har danset for oss, har dette vært det beste dere har gjort, det må jeg være ærlig og si. Bra koreografi, bra jobbet!

Bjarne likte både kostymer og dans.

– Jeg synes dere er så tro mot ninja-greia. Nok en gang klarer dere å overraske meg med et fantastisk flott kostyme. Og dere har en koreografi vi faktisk ikke har sett denne sesongen av Norske Talenter. Jeg synes dere gjorde en formidabel innsats i finalen, sa han. 

Mia tror de unge danserne kan inspirere andre.

– Dere er en stor inspirasjonskilde. Måten dere jobber på, det blir bare bedre og bedre! Kostymene skinner og dere har bøttevis med energi. Det var presist. Dette var bra!

Michael fikk skryt for kjærlighetsrap

Tredjemann ut i kveld var Michael Andre Kildal (25) fra Florø, som rapper og skriver egne låter. Michael, som tidligere har fortalt om sin tøffe fortid som rusmisbruker, har imponert dommere og seere med sine sterke tekster.

I kveld rappet han om kjærlighet. Bjarne lot seg nok en gang imponere.

– Michael, du har gått gjennom Norske Talenter med bravour. Du står her i dag og har laget alt du har fremført selv. Du har egenart. Du synger på norsk. For meg er du et nrosk talent, det er helt fantastisk bra. Så langt i kveld går min stemme til deg. Det er mange igjen, men jeg synes det var veldig bra!

Mia var heller ikke i tvil om at rapperen leverte i kveld. 

– Det er noe med hele din energi og din vilje til å formidle som gjør deg til en ung og interessant artist. Energien din når gjennom og du er en poet. Og det er noe vi trenger i våre dager, så tusen takk. Veldig, veldig bra gjennomført, kommenterte hun. 

– Jeg henger meg på det Mia sa. Viljen din til å formidle er så bra. Det føles viktig å høre på deg. Jeg tror mange kommer til å ha viktige timer foran seg med din musikk, dine tanker og ditt hjerte, sa Linn.

Dommerne om Fusion Crew: – De beste danserne i Norge!

Dansegruppa Fusion Crew består av bestevennene Kevin Vasquez (18) og Arvin Go (18) fra Oslo.

Deres synkrone dans fikk dommerne til å reise seg i applaus.

Suleman stod attpåtil og hoppet av begeistring. 

– Det som er ... Dere kommer inn som to uskyldige gutter. Og så danser dere som monstere. Beskjed til alle: Dette her er på verdensnivå! Det er ikke tull en gang! Dere er de beste danserne jeg har sett i Norge. Helt seriøst, sa han.

Bjarne var også full av sterke lovord. 

– Det var en presisjon som savner sidestykke. Vi har sett masse dans gjennom sesongen, det var overlegent utført. Det var kreativt veldig bra. Det var en fantastisk opptreden, sa han.

Mia innrømmet at hun fikk fysiske reaksjoner på dansen. 

– Jeg kjenner at hjertet mitt dunker ennå ... Gudameg, dere får fart på mitt hjerte! Dette var fabelaktig utført. Detaljene deres gjør dere så store. Dere er favoritter av meg, sa hun.

Se dansen til Fusion Crew øverst i artikkelen.

Kari sang norsk – og fikk ros av dommerne

13 år gamle Kari Høgh Arnesen fra Bergen har imponert både dommere og publikum med sin synging.

Dommerne likte det de hørte også i kveld. 

– Norsk kler deg veldig godt. Jeg hører hvert eneste ord og du har en sangglede som når så godt gjennom. Dette her var veldig bra gjennomført, mente Mia. 

– Det som er veldig stilig med deg, og som jeg tror hele Norge elsker, det er personligheten din. Og jeg er så fascinert av altstemmen din. Du gjør store kunster på midten der, du stoler fullstendig på den. På det området der kommer din personlighet til å fortrylles og bli finere og finere. Jeg gråt ikke utenpå, men inni, for jeg syntes det var så vakkert, fulgte Linn opp.

Suleman satte også pris på at 13-åringen sang på norsk.

– Jeg mener at du ikke er den lille søte Kari lenger. Det er akkurat som å se en real artist på scenen. Og jeg liker når du synger på norsk. Det må du bare fortsette med. Gratulerer, sa han. 

Dommerne om gitar-Odin: – Du behersker det 110 prosent!

Kari ble etterfulgt av nok en 13-åring som sikret seg en finaleplass med sin gitarspilling. Odin Landbakk drømmer om å leve av å spille på gitaren. 

Skal man tro dommerne, er ikke det noen umulighet for fremtiden.

Bjarne, som ga stående applaus for opptredenen, mener tenåringen får gitarspilling til å se lett ut. 

– Jeg har egentlig lyst til å si som Northug: «Det er jo så lett! Det er barneskirenn!» Det ser så lett ut, og det gliset du har når du spiller, får det til å se så lett ut. I den grad at det er din jobb å gjøre meg trygg, du gjør meg utrolig trygg og behersker dette 110 prosent. Fantastisk gjort! 

Mia innrømmet at Odin er hennes favoritt så langt i kveld.

– Nivået ditt i forhold til alderen er så høyt! Du kommer til å bli den råeste gitaristen Norge skal eksportere. Vi kommer til å høre masse fra deg. Du er min favoritt så langt. Stem på Odin, folkens!

Linn var heller ikke i tvil om at Odins drøm kommer til å gå i oppfyllelse. 

– Du sier du drømmer om å holde konserter og spille inn sanger. Det er ingen drøm, det kommer til å bli din hverdag. Og det kommer til å bli mer naturlig for deg enn å kjøpe brød og melk!

Kvinnelig dans fikk Mia til å reise seg og tørke tårene

Aces Crew består av Irma Mikaela (18), Anna Manuela (21), begge fra Drøbak, Djerika (21) fra Namsos og Diska (23) fra Oslo.

Deres dramatiske dommedagsdans, som startet med et fiktivt nyhetsinnslag, fikk Mia til å reise seg og tørke tårene. 

– Åh, vet du hva, dette var aldeles nydelig! Det rører meg langt inni hejrterora når jeg ser fire unge jenter som har et så viktig bud og våger å ta det helt ut. vi trenger dette. dere har laget en hel foretsilling. og dere er så utrolig dyktige. jeg håper folk dere hjemme går i gang og stemmer, for dere er helt fabelaktige, roste hun.

Linn mente det ikke var mye å utsette på kvartetten på scenen. 

– Disse jentene er drømmejenter. Dere er myke og tøffe på én gang. Sinte og glade. Lette og tunge. Dere rommer så mye og har så mange egenskaper. Jeg vet at dere inspirerer så mange til å danse, og det tror jeg er en av deres største misjoner. Dere viser folk at dans er mer enn å flytte beina. Dere viser at danser er å flytte på hjerte og sinn.

Danser Suleman var ordknapp, men av de rette grunnene. 

– Jeg er så stolt av dere. Og av at dere brenner for det dere gjør. Hele showet dere leverte var så kunstnerisk. Nå traff dere meg virkelig. Det her var  bra.  

Bjarne skrøt uhemmet av Sigrids vokalprestasjon 

Sigrid Haanshus (13) sang seg til gullknapp da hun stilte til audition i Norske Talenter, og har altså sunget seg helt til finalen.

Bjarne, som var den som sikret Sigrid semifinaleplass da han trykket på knappen, var storfornøyd.

– Min Sigrid. Min gullknapp! De som sitter hjemme og koser seg må forstå hva du nettopp gjorde. Dette var en veldig, veldig god vokalprestasjon! Du treffer hver eneste tone. Og gjør det på din måte. Sigrid-måten. Det er uskylden som går igjen hele veien. Den forvandlingen fra litt fattigjente til prinsesse. Dette var et fantastisk flott nummer. Takk, Sigrid. 

Mia var langt på vei enig med sin kollega bak dommerbordet. 

– Jeg synes dette var eventyrlig og nydelig fremført! Du er uten tvil et stort talent. Din fremtid ligger foran deg. Du har veldig mange retninger du kan utvikle deg i og har en bredde i stemmen din. Og du er så musikalsk! Veldig, veldig bra, sa hun. 

– Det er noe ved deg som man husker. Og det kommer gjennom i stemmen din. Du er ydmyk i forhold til faget ditt. Det er ikke lenge igjen til du står på en eller annen scenen og er stjerne et eller annet sted i Europa, sa Linn.

Slogmåkane fikk dommerne til å smile – igjen

Slogmåkane Sjantykor består av 21 menn fra Karmøy som drømmer om å spre glede blant folk med sin sang og musikk.

Dommerne koste seg helt tydelig med kveldens finaleopptreden.

Bjarne smilte bredt da han ga sin tilbakemelding. 

– Jeg tenker at det var ganske herlig med en sjantyballade. Jeg synes det var litt befriende. Dette var et veldig flott nummer. Det er veldig bra musikalsk. Og hvis jeg noen gang skal begynne i kor, skal jeg begynne i Slogmåkane. Det ser så sinnssykt artig ut! 

Mia fant også gleden i sjantykorets opptreden.

– Jeg kjenner at jeg er kry av dere. Det er så nært mitt hjerte. Dere er så utrolig bra. Dere har en så nydelig energi i tillegg til det musikalske. Og så er dere menn i deres beste alder!

Suleman er også blitt Slogmåkane-fan. 

– Gjennom hele Norske Talenter, helt fra audition til dommerutvelgelse til semifinalen har jeg storkost meg med dere. I dag var det bare god feeling. Det var deilig å høre på dere. Det var avslappet. Det var akkurat sånn et finaleshow skal være, sa han.

Mener gullknapp-Patrick er damemagnet

Rapper Patrick Jørgensen (23) har rørt en hel verden med låta han opptrådte på sin første Norske Talenter-audition.

Linn, som trykket på gullknappen som førte rapperen direkte til semifinalen, var ikke rent lite stolt.

– I dag synes jeg du toppet de to andre gangene og det er veldig spesielt. Følelsene har vært så sterke de andre gangene, men nå var du så teknisk god at jeg synes det var det beste. Så søtt at du tar med deg så mange søte jenter på scenen i stedet for å disse de når de søler vann på scenen. Jeg hilser til alle fedre der hjemme: Steng verandadøra og bind fast jentene deres, for her har vi damemagneten over alle damemagneter! 

Suleman var enig med kollegaen. 

– Jeg synes det her var den beste opptredenen du har gjort. Du leverte fresht, og jeg likte starten din ganske godt. Hele atmosfæren var fin. Det er kult. Fortsett å bli inspirert av folk, sa han. 

Bjarne hadde ikke bare komplimenter for musikken.

– Jævlig kul skinnjakke! Ha-ha. Jeg liker at du har de flotte refrengene. Det er musikalsk veldig bra. Så håper jeg du koser deg med den gullplata du allerede har fått. Det er ikke alle som får en sånn på veggen. Gratulerer! 

Dommerne om Magne (83): – Tusen takk for at du er her

83 år gamle Magne Larsen har skapt begeistring og vekket følelsene gjennom hele konkurransen med sine sterke dikt.

Dommerne brukte mye av tiden til å takke for 83-åringens innsats. 

– Magne, jeg tror at Norge trenger et gammelt og flott hjerte: Ditt, sa Linn.

Suleman ønsket å takke poeten.

– Det er så fantastisk å se at Magne er i finalen og bare leser dikt for oss. Hele energien, stemmen, atmosfæren i dette rommet akkurat nå ... Det var helt fantastisk og behagelig. Takk for at du er her i dag.

Bjarne fulgte opp med et «takk» til. 

– Norske Talenter hadde vært mye fattigere uten deg, Magne, på scenen. Tusen takk. 

Det samme gjorde Mia. 

– Magne, det er så mange der ute som har så lyst til å si noe om situasjonen verden er i. Vi trenger noen som deg, som er så flink med ord. Du kommer med et dikt som er skrevet etter andre verdenskrig og som betyr så mye for oss i dag. Tusen takk for at du er her.

Dommerne om Marius' avslutning: – Utrolig flott

Siste finalist ut i kveld var Marius Grønsdal (25) fra Bergen som drømmer om å kunne leve av å synge. 

Hans tolkning av «O Helga Natt» fikk stående applaus av dommerne. 

– Det er jo en skummel sang å velge. Den er høyaktuell i måneden som ligger foran oss. Du gjør en utrolig flott versjon. Du har en brystklang som er helt rett til denne låta. Du synger så fint! Og den skolerte delen av deg kommer virkelig til sin rett i dag. Det var veldig bra, sa Bjarne.

Også Mia mente låtvalget var dristig. 

– Det er litt av en sang du har valgt. Mange har prøvd seg på den, men der stolte du på deg selv. Og du viste at du klarer å bære den sangen, og du bar den så vakkert i dag. 

Linn mente avslutningen var finalen verdig. 

– Det var en stor opplevelse og en nydelig avslutning på en flott kveld, avsluttet hun.

 

Se det første intervjuet med vinneren av Norske Talenter her.