Lørenskog-treneren: – Kan se på ansiktet til Tony at han er blitt mishandlet

Men Espen «Shampo» Knutsen har et bilde han mener frikjenner Vålerenga-spiller Filip Gunnarsson.

TV 2 møtte en mørkbanket Tony Romano i Lørenskog Ishall dagen etter taklingen hele Hockey-Norge snakker om

– Burde ikke skjedd
Den amerikanske 27-åringen står tilbake med hjernerystelse, hodepine, et kraftig opphovnet øye og en potensielt brukket nese etter sammenstøtet. Romano deiset i isen etter å ha blitt taklet av Vålerenga-spiller Filip Gunnarsson i torsdagens oppgjør på Jordal.

– Det burde ikke skjedd. Ligaen får ta det videre, og de kommer forhåpentligvis til en god beslutning, sier Romano til TV 2.

Fullstendig uenige
Nå skytes det med skarpt fra begge leirer etter at Gunnarsson fikk matchstraff for taklingen.

– Jeg opplever at det er et rent overfall. At det ikke har noe med pucken å si. At han går i kroppen og at første treffpunkt er albue i ansiktet. På gaten hadde du fått lang fengselsstraff for å gjøre noe sånt. Du kan se på ansiktet til Tony at han er blitt mishandlet, sier Lørenskog-trener Kenneth Larsen til TV 2.

Men på Jordal er man langt fra enig i at taklingen var utenfor regelverket.

– Kenneth (Larsen) tar helt feil. Slik bildene viser, og som dommerne innrømmet etter kampen i går, er det ikke en takling mot hodet i hele tatt, sier Vålerenga-trener Espen Knutsen til TV 2.

Mener bilde frikjenner Gunnarsson
Shampo kunne vise TV 2 et bilde av taklingen fra et kamera montert i taket på Jordal Amfi. Blinkskuddet er nok til å frikjenne Vålerengas svenske, mener han.

– Jeg ser at det er en helt ren, fin hockeytakling. Det er ikke noe galt med taklingen. Slik jeg ser det skulle det ikke vært en to minutters utvisning en gang, sier Knutsen som også har sendt bildet til trenerkollegaen i Lørenskog.

BILDET: Her er bildet Espen Knutsen mener frikjenner Filip Gunnarsson og samtidig beviser at taklingen ikke var mot hodet.
BILDET: Her er bildet Espen Knutsen mener frikjenner Filip Gunnarsson og samtidig beviser at taklingen ikke var mot hodet.

Nå blir det opp til forbundet å konkludere med om Gunnarsson skal utestenges i flere kamper utover den ene han allerede har fått for matchstraffen. 

– Dere forventer at Filip Gunnarsson må stå over kamper?

– Det regner jeg med. Ellers er hockeyen annerledes enn det vi har trodd, sier Larsen.

– Det er sportens fiende nummer én (taklinger mot hodet journ.anm). Det er sånn vi ikke vil ha. Vi skal være forbilder for unger, unger skal ha det trygt utpå her.

– Vi kan knekke en arm eller et bein, det går bra for hocekyspillere, men hodet kan få varige mén. Så det er alvorlig, sier Larsen.

Lørenskog har også klaget inn Brede Csiszars takling på Robin Sterner til forbundet.

– Han fikk en albuetakling, og han fikk også en hjernerystelse og kutt i leppen. Han er ute av spill i en god stund han også. Det var en dyr topoenger på Jordal i går mtp. hodeskader. Det er trist, sier Larsen. 

– Er Vålerenga grisete?

– Det var de i går.