Fire pågrepet etter at savnet nordmann ble funnet død av politiet

Fire polakker er pågrepet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at politiet fredag fant en savnet norsk mann død i Lofoten.

Politiet på plass ved den avsperrede tomten i Vestvågøy. FOTO: ERIC FOKKE
Politiet på plass ved den avsperrede tomten i Vestvågøy. FOTO: ERIC FOKKE

De fire er av påtaleenheten ved Midtre Hålogaland politidistrikt siktet for grov kroppsskade med døden til følge. 

Den avdøde, som er en norsk mann i slutten av 40-årene, ble funnet etter en omfattende leteaksjon satt i gang etter at politiet fikk en bekymringsmelding fra en bekjent av ham. Klokken 10.40 fredag ble han funnet død av politiet.

Politiet fant mannen i nærheten av boligen hvor han den siste tiden hadde oppholdt seg.

– På grunn av omstendigheter rundt funnet etterforsker vi saken som et mistenkelig dødsfall, sier påtaleleder Steffen Ravnåsen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Til sammen fire polske statsborgere er så langt pågrepet og siktet i saken. 

Inntil videre blir saken etterforsket av Vest-Lofoten lensmannskontor og politidistriktet uten at det blir bedt om ekstern bistand fra Kripos.

– Det skal være en relasjon mellom avdøde og de siktede, opplyser Ravnåsen.

Politiet vil på nåværende tidspunkt ikke gi ytterligere detaljer om de nærmere omstendighetene rundt dødsfallet. Dette skal være av hensyn til etterforskningen.

Den avdøde mannen vil bli obdusert på mandag. Politiet avventer nå obduksjonsrapporten før de vil gi ytterligere kommentarer.

Ifølge Lofotposten valgte politiet å sette i gang søk etter den nå avdøde nordmannen etter at de tok seg inn i huset hvor han bodde på Valberg.

Gjennom hele torsdagen og deler av fredagsnatten ble det søkt, frem til man måtte avslutte for natten på grunn av det dårligere været. Ved 09-tiden ble søket gjenopptatt, og vel halvannen time senere ble mannen funnet død.

TV2.no følger utviklingen i saken!