Det er en grunn til at denne småbilen er steindyr

Dette er en av de morsomste bilene du kan kjøpe!

Her kan det være veldig moro å sitte! BMW gjør seg klare til å lansere en ekte kruttønne på hjul, M2 Coupe.
Her kan det være veldig moro å sitte! BMW gjør seg klare til å lansere en ekte kruttønne på hjul, M2 Coupe.

BMW har lang erfaring med morobiler, i både små og store størrelser.

Neste år kommer en nyhet i første kategori. I april lansereres M2 Coupe, en bil BMW selv karakteriserer som en kompakt sportsbil.

Ambisjonen med denne modellen er å sette ny standard for dynamisk styrke og smidighet i klassen. Da blir du kanskje ikke overrasket over at prisen er ganske solid? Den er akkurat offentliggjort, og her må du ut med ikke mindre enn 843.100 kroner!

Ekte kruttønne

Det er mye penger for en liten bil, men så får du også veldig mye moro for disse pengene. 

M2 Coupé kommer med treliters sekssylindret rekkemotor med M Twinpower turboteknologi, bakhjulsdrift og lett aluminium M Sportsunderstell.

Bilen er en ekte kruttønne, med 370 hestekrefter og et dreiemoment på 465 NM. Den gjør 0-100 km/t på 4,5 sekunder med sekstrinns manuell girkasse. Går du for automat i stedet, presses tiden ned i 4,3 sekunder.

BMWs råeste – enkelt og greit!

Du kan få enda mer moro ...

Toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/t. På toppen av det hele kan man også legge til en såkalt M Drivers Package. Da har bilen en topphastighet på 270 km/t, og inkluderer kjørekurs på bane.

Forbruket med sekstrinns manuell girkasse er 0,85 liter per mil, og CO2-utslipp ved blandet kjøring er 199 gram/km. Med automat er forbruket 0,79 liter på mila og CO2-utslipp ved blandet kjøring på 185 g/km.

Dette har BMW aldri gjort før!

Ta den med på bane

BMW har gitt bilen muskuløse linjer,  19-tommers felger av smidd aluminium og bred bak med sportseksosanlegg og doble enderør. Frontspoileren er lav og med store luftinntak, mens flankene er muskulære med karakteristiske M-gjeller.

Interiøret er også umiskjennelig BMW M, med sportsseter, M-sportsratt og M-girspak.

BMW ruller ut et bredt spekter av muligheter med BMW ConnectedDrive førerassistentsystemer. Om du tar bilen ute på bane finnes mange spennende analysemuligheter. For eksempel kan føreren bruke en GoPro-app til å lage fast-laps fra banen med et eget kamera på dashbordet. Samtidig kan førerens individuelle stil  analyseres med en M Laptimer App. Informasjon om fart og bremsepoeng kan enkelt deles via e-post eller Facebook.

BMWs nye morobil, klikk her for å lese mer om M2

Her er det noen som har det moro på jobben!