Zlatan selger t-skjorter for å hjelpe Malmös barn

Zlatan Ibrahimovic støtter lokal organisasjon.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag er Zlatan Ibrahimovic tilbake i hjembyen Malmö og møter klubben hvor eventyret startet da han ble solgt fra Malmö til Ajax for drøyt 15 år siden.   

Malmö hyller Zlatan med en stor Z på Turing Torso.
Malmö hyller Zlatan med en stor Z på Turing Torso.

– Den jeg er i dag er jeg takket være Malmö. Det er der jeg har vokst opp, selvsagt har jeg lært mye underveis på min reise frem til i dag. Men alt, alt begynte i Malmö. Jeg føler meg som en Malmögutt, sier han til Malmö FFs hjemmesider i forkant av Mesterliga-møtet på Swebank Stadion.

Gir tilbake til byen
Zlatan har booket hele stortorget i Malmö sentrum og vil vise kampen på storskjerm, slik at hele byens befolkning får med seg begivenheten.  

– Da vi trakk Malmö, ringe jeg og booket hele stortorget fordi jeg ville ha det. Etter en stund kom bekreftelsen, og da sa jeg «bra». Jeg vil at alle skal få en sjanse til å se denne kampen for dette skal bli et minne for livet. Jeg vil at alle her skal få oppleve det samme som meg. De skal kunne si at de fikk se kampen, for jeg har en kjærlighet til denne byen, forteller han.

I tillegg til folkefesten på stortorget har han også fått trykket opp 7000 t-skjorter som skal selges for 100 kroner på arrangementet på stortorget og i MFF-butikken. Inntektene fra t-skortesalget skal gå til organisasjonen Drivkraft Malmö. 

Drivkraft Malmö er en frivillig organisasjon som ønsker å gi byens barn like forutsetninger for å lykkes. De tilbyr blant annet fadderordninger, mentorvirksomhet og leksehjelp. T-skjorten er svart med nummer 10 på ryggen. På brystet står det en oversikt over alle byene han har spilt i.  

– Kjøper man denne t-skjorten skal man vite at pengene går uavkortet til Drivkraft Malmö. Kjøp den!  Hvem vet, kanskje deres mentorvirksomhet gjør det mulig for Malmö og få frem flere Zlatan, skriver han i en pressemelding.