– Har fortsatt trikseballen jeg fikk av Zlatan i 2007

Malmös Erdal Rakip (19) fikk en signert trikseball av Zlatan som 11-åring. Onsdag møter han igjen sin store helt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 19 år gamle midtbanespilleren gleder seg til onsdagens møte med PSG og Malmös for anledningen hjemvendte sønn, Zlatan Ibrahimovic, på Swebank Stadion. 

– Det blir en stor kamp for alle. Det blir stort å få se Zlatan som kommer hjem. Men jeg håper ikke fansen tenker for mye på det. Vi trenger all den støtten vi kan få for å ta de poengene som trengs, sier Rakip i et intervju med svensk TV4. 

Erdal  Rakip er fra Malmö og har bodd hele livet i en leilighet i bydelen Rosengård sammen med foreldrene og sine to søsken. Ikke langt unna ligger Cronmans väg, gaten Zlatan vokste opp i.  

– Det er ekstra kult. Det er ikke mange som er fra Rosengård som spiller i Mesterligaen. Det er Zlatan og meg.  Jeg har nok fortsatt litt igjen før jeg kan sammenlignes med ham, men likevel.  Det er mange kompiser som sier til meg: «Wow. Du skal møte Zlatan. Du hadde ham i FIFA hele karrieren hele tiden. Nå skal du spille mot ham», sier Rakip.  

Like bortenfor Erdals leilighet ligger Zlatan Court, banen Zlatan Ibrahimovic åpnet i 2007. Dengang var Erdal 11 år og hang rundt banen med kompisene. 

– Mitt beste minne er da han kom til banen han åpnet i Rosengård. Da skjøt han ut en trikseball. Jeg fanget den og løp hjem med den med én gang. Jeg har den hjemme fortsatt som minne, forteller han videre.  

Hareide: – Som et eventyr
Malmö-trener Åge Hareide sammeligner Zlatans hjemkomst med et eventyr.  

Zlatan Court i Malmö.
Zlatan Court i Malmö.

– Det er naturlig at folk snakker om Zlatan som kommer hjem til Malmö. Det er jo som et eventyr det at han reiser herfra som ung gutt og kommer tilbake flere år senere som en superstjerne. Det er jo spesielt i seg selv. Men jeg håper at vi lærte litt fra Real-kampen at det ikke blir for mye hype og fokus på enkeltpersoner, men på laget PSG. Det er laget vi må slå. Ikke Zlatan, sier Hareide til TV4. 

Det er imidlertid ikke første gang Erdal møter Zlatan. Da Malmö møtte PSG på Parc des Princes i september kom midtbanespilleren innpå de siste fem minuttene. I spillertunnelen eter kampen snakket han med Zlatan for første gang. 

– Jeg sa at jeg også er fra Rosengård. Han sa at det var kult og at jeg skulle jobbe videre. Også fikk jeg drakten hans, forteller han til sydvenskan.se

Zlatan har booket Stortorget
Onsdagens kamp er forlengst utsolgt, men Zlatan har tatt saken i egne hender og sørget for at så mange som mulig får se kampen. 

– Jeg har booket Stortorget, der kampen skal vises på storskjerm. Alle er velkommen! skriver 33-åringen i sin egen app, Zlatan Unplugged.